Novi broj "Hrvatske vjernosti"

UdbinaGlasilo Crkve hrvatskih mučenika na Udbini, "Hrvatska vjernost" u broju 6 , prosinac 2010. donosi opširno izvješće i govore s obilježavanja Dana hrvatskih mučenika održane u rujnu ove godine na Udbini, kojom je prilikom blagoslovljena Crkva hrvatskih mučenika. Glasilo, kojemu je glavni urednik Ante Bežen, donosi pozdravni govor biskupa Mile Bogovića, propovijed kardinala Vinka Puljića, kao i propovijed biskupa Slobodana Štambuka, te nazočnih predstavnika političkoga života, predsjednika Hrvatskoga sabora Luke Bebića, potpredjsjednika Josipa Friščića i ličko-senjskog župana Milana Jurkovića.

Mons. Bogović, biskup gospićko-senjski razlaže u ovom broju "Hrvatske vjernosti" potrebu da se na jednom mjestu izgradi "svehrvatski grob" u koji bi bile položene kosti iz raznih grobišta i jama gdje su stradalnici, nedolično ljudima, bačeni da im se zatre ime i trag – oni iz grobišta koja do sada nisu identificirana , istražena i primjereno obilježena. Bogović predlaže da se svehrvatski grob izgradi podno Crkve hrvatskih mučenika, na rubu Krbavskoga polja.

Crkva hrvatskih mučenika je pod krovom, vanjski su radovi dovršeni, a sada se pristupa unutarnjem uređenju.

( t.l.)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.