Novi predsjednik osječkog Ogranka MH Ivan Trojan

Na Izbornoj skupštini Ogranka Matice hrvatske u Osijeku danas je izabran za predsjednika sveučilišni profesor Ivan Trojan. To se dogodilo usprkos potpori koju je predsjednik Matice hrvatske prof. emeritus Stipe Botica iskazao dosadašnjem predsjedniku toga ogranka Ivici Završkom.

Na skupštni Ogranka MH Osijek bila su 43 člana s pravom glasa, za Trojana su glasovala 22 člana, a Završkoga 21. Izabrano je Predsjedništvo od 13 članova i peteročlani Nadzorni odbor.Osijek - katedralaNi tjedan dana ranije na Glavnoj skupštin u Zagrebu iz Osijeka su bila trojica zastupnika što znači da je Središnjica priznala da osječki ogranak ima više od 80 članova.

Izborna skupština Ogranka sazvana je u "neobično vrijeme", u 12 sati, što se tumači kao dio inžinjeringa predsjednika i glavnog tajnika MH kako bi bio ponovno izabran Ivica Završki, koji je u Glavni odbor MH izabran s liste ogranaka.

Nakon Izborne skupštine novo vodstvo osječkog Ogranka u Glavni odbor, kako tumače poznavatelji Pravila MH, može delegirati Ivana Trojana. Nazočni članovi Izborne skupštine osječkog Ogranka kažu da se na sve načine odugovlačilo s Izbornom skupštinom kako bi pristigli članovi na koje se računalo. Na kraju su skupštinu htjeli proglasiti nelegalnom, čak su prijetili upravnom tužbom.

Ivan Trojan rođen je 25. ožujka 1979. godine u Osijeku. Izvanredni je profesor na Filozofskom fakultetu u Osijeku. Objavio je osam znanstvenih i stručnih knjiga. Urednik je časopisa za književnost i kulturu "Književna revija" od 2009. i voditelj Odjela za nakladništvo osječkog Ogranka MH od 2000. godine.

(mc)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.