Ministrica Divjak podsjetila da su škole uređene zakonima i Ustavom

Učenicima u školi trebaju biti dostupne znanstvene spoznaje i činjenice, a odgojnu Divjakkomponentu škole ostvaruju u suradnji s roditeljima koji su i po zakonu i po Ustavu zaduženi za odgoj djece, poručila je Divjak uoči sjednice Vlade upitana za Bozanićevu poruku da u odgoj i obrazovanje djece treba uključiti i Crkvu, prenosi HRT.

Podsjetila je da su škole uređene zakonima i Ustavom, a svatko treba znati gdje završavaju njegove ovlasti.

- Sigurna sam da i Crkva to razumije, dodala je te podsjetila da u školama ne smije biti nikakve diskriminacije već se moraju promovirati ustavne vrijednosti.

Što je kardinal krivoga rekao?

Poruku o potrebi uključivanja Crkve u odgoj i obrazovanje djece Bozanić je uputio jučer na tradicionalnom susretu s Bozanićravnateljima predškolskih, osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova na području Zagrebačke nadbiskupije.

- Ako odgoj i obrazovanje osposobljuju djecu i mlade za život, a tako bi trebalo biti, u njegovu provedbu treba uključiti sve relevantne institucije: obitelj, vrtiće, škole, društvo, Crkvu, kulturu, rekao je među ostalim Bozanić dodavši da je zbog učinkovita djelovanja važno graditi odgojni savez između navedenih institucija. Istaknuo je i kako kod djece treba razvijati intelektualne, etičke i duhovne vrijednosti, a ne ih samo učiti stjecanju vještina za tržište rada.

Ako sada netko zna što je kardinal Bozanić krivoga rekao i čime je protuslovio učenju znanstvenih činjenica da se ministrica Divjak ponukala javiti - odlično. Valjda ni predbožićno vrijeme ne može proći bez visokoumnosti iz vrha MZO-a ili ministrica na ovaj način čestita Božić, tko će ga znati?

(hkv)

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.