Slikovnica o tzv. istospolnim obiteljima „Moja dugina obitelj“ u odgojno-obrazovnim ustanovama u Republici Hrvatskoj

Udruga Vigilare je ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak uputio otvoreno pismo u kojem traži da im odgovori hoće li dozvoliti ulazak slikovnice o tzv. istospolnim obiteljima u hrvatske vrtiće i škole.

U javnosti se pojavila informacija da će udruga „Dugine obitelji“ 18. siječnja predstaviti prvu slikovnicu o tzv. istospolnim obiteljima na hrvatskom jeziku. Slikovnicu Djeca - vrtićspomenuta udruga planira donirati vrtićima i školskim knjižnicama diljem Hrvatske, piše u pismu udruge Vigilare.

Budući da smatramo kako je riječ o akciji iza koje se krije jasna političko-ideološka agenda, molimo Vas da nam odgovorite na nekoliko pitanja.

1. Hoćete li dozvoliti ulazak ove sporne literature u hrvatske vrtiće i škole?

2. Smatrate li da je za hrvatsku djecu dobro da se u odgojno-obrazovnim ustanovama distribuira literatura koja nema odobrenje stručnih tijela?

3. Hoće li ravnatelji moći odbiti ovakvu donaciju i hoće li Vaše ministarstvo stati iza njih u potencijalnim tužbama za „diskriminaciju“?

4. Smatrate li da bi roditelji trebali imati pravo glasa o tome hoće li se njihovo dijete u nastavi služiti ovom slikovnicom?

5. Je li, po Vašem mišljenju, primjereno da udruge civilnog društva samoinicijativno u vrtiće i škole dostavljaju literaturu koju bi se onda potencijalno koristilo u nastavi? Ovo nas pitanje posebno zanima zato što Vigilare također vrijedno radi na odgojno-obrazovnim sadržajima za djecu i mlade koje bismo rado donirali vrtićima i školama diljem Hrvatske.

(hkv)

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.