Slike golih umjetnica baš u kapelici

Golotinja u kapeliciIzložba slika triju umjetnica - Marije Koruga, Monike Meglić i Melinde Šefčić pod nazivom "Ženski autoportreti - upisivanje tijela" u kapelici Sv. Trojice u Kastvu prekinuta je zbog intervencije kastavskog župnika Franje Jurčevića koji je zaprijetio da će izbaciti slike iz kapelice ako ih organizatori sami ne uklone.

Riječ je o izložbi otvorenoj prošlog utorka, a kako je rekao tajnik udruge "Kastafsko kulturno leto" Renato Stanković, župnik Jurčević bio je revoltiran prikazom obnaženih tijela na slikama - autoportretima umjetnica, pa je izvan radnoga vremena galerije ušao u prostor kapelice, skinuo slike na pod i okrenuo ih licem prema zidu.

Na svome blogu, na kojemu uobičajeno iznosi svoje stavove, župnik Franjo Jurčević spomenuo je da je zbog desakralizacije prostora skinuo slike koje je nazvao "glupošću od navodne umjetnosti". Stankoviću je pak poručio da će u kapelici Sv. Trojice postaviti trajnu izložbu sakralnih predmeta župe sv. Jelene Križarice iz Kastva a ne, kako je naveo, "nikakve izložbe onih koji ne misle svojom glavom nego svojim međunožjem".(Hina)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.