Mesić opet opravdava zločine komunista

 

Stjepan MesićBivši je predsjednik Mesić 6. svibnja posjetio Gimnaziju u Zaboku i pri susretu s učenicima, valjda u sklopu obilježavanja 65 godina pobjede nad fašizmom, održao prilično „nadahnut" govor, koji nužno traži reakciju sa svih razina. Prema medijskim priopćenjima bivši je predsjednik učenicima podario slijedeće povijesne bisere:

1. „Republika Hrvatska je stvorena u NOB-u, a obranjena u Domovinskom ratu" !

2. „Ustaše su se '45. povlačili da bi se predali Englezima, no Englezi su se držali one da se vojska mora predati onima protiv kojih je ratovala. Postali su žrtve osvete, no osveta je bila neminovna jer su zločini koje su počinili bili toliko strašni da ju je bilo nemoguće izbjeći".

3. Riječi u izvještaju nisu točno navedene ali stoji : „ ... rekao da se knjige s manipulacijama o naravi fašizma i antifašizma na kioscima u Hrvatskoj mogu kupiti za "smiješno mali novac".

4. Mesić se dotaknuo i povijesne uloge Josipa Broza Tita te kazao kako je on neodvojiv od antifašizma, koji je za njega bio nepolitički pokret i izraz stremljenja ka slobodi. Smatra kako bi se bez antifašističkog pokreta, a zbog dogovora u Jalti, Hrvatska utopila u Kraljevini Jugoslaviji. Po Mesiću, da nije bilo Tita, Hrvati bi rat završili na strani gubitnika i postali tek povijesna činjenica kao Iliri, Tračani ili Kelti.

Izvješće ne sadrži druge detalje no i ovih nekoliko „obrazlaganja i argumentiranja" povijesnih činjenica iz usta bivšeg predsjednika, upućenih mladim ljudima koji o tim događajima i danas malo i površno uče i znaju, i opet potvrđuje dobro znanu tezu o raspravi s komunistima o temama što škode komunističkom pokretu. Naime, 50 godišnja praksa je pokazala kako je obrazac ponašanja komunista uvijek: rasprave o povijesnim činjenicama koje štete komunističkom pokretu treba ignorirati, optužbe negirati, ako su činjenice optužujuće po pokret ili pojedince bjelodane i ne mogu biti ignorirane, tada ih treba umanjivati, pokušati falsificiranjem negirati, a ako je ipak nužno priznati tada ih treba pripisati pojedincima ili pojedinačnim incidentima, te za počinjeno nikada priznati odgovornost ideologije, partije ili vođe.

Predsjednik Mesić je u ova četiri primjera izvađenih iz medijskih izvješća izrekao 4 laži, koje on i njegovi „sudrugovi" pokušavaju uklopiti u novu i poželjnu povijest Hrvatske. Pođimo redom, gdje pod jedan stoji povijesna neistina kako je RH stvorena u NOB. Ta je neistina dakako, temelj poželjne povijesti na kojoj se može stvoriti treća Jugoslavija, osnova „silovanja" hrvatskog Ustava do dana današnjega. Obrazloženje apsurdnosti izrečene tvrdnje je nepotrebno ali, kada bi imalo smisla, mogli bi mu ga lako dostaviti istinski poznavatelji povijesnih činjenica.

U tvrdnji broj dva krije se najstrašnija teza i opravdanje zločina, s ciljem da se otkloni odgovornost od komunističkog pokreta i „velikog vođe". Laž, laž i laž jedini je argument bivšeg predsjednika, kojim istovremeno s negiranjem i izvrće povijest. Jer, zločine su partizani (komunisti i preobučeni velikosrbi) nad Hrvatima činili od „dana ustanaka 1941 u Srbu", pa do 1990. Kasnije od 1990 do 1995, štafetu zločina od spomenutih „antifašista" preuzeli su otvoreni četnici i velikosrbi. Danas na žalost u Hrvatskoj političku elitu sačinjavaju dominantno osobe iz kruga bivših pripadnika „partije", iz obitelji „partizana i antifašista", onih što su duboko prožeti duhom „jugoslavenstva" i sličnih snaga, a što u sprezi s njihovim utjecajem ili vlasničko-interesnom kontrolom medija vodi nametanju povijesne „istine" Hrvatima, kojom su amnestirani zločini razdoblja komunističke diktature.

U Mesićevoj tvrdnji broj tri krije se zapravo ona davna Staljinova rečenica: „Zaustavite Reuters"! Cenzura je tako svojstvena komunistima, a što je najstrašnije i danas, 20 godina od pada komunizma, u Hrvatskoj je i dalje tako eksplicitno prakticirana.

Vrhunac izvrtanja povijesti i promoviranja laži u „istinu,, uočavamo u Mesićevoj tvrdnji broj četiri. Po Mesiću ispada, kako je bila prava blagodat za Hrvate, što je Tito sa „svojima", onako demokratski, bez izbora, preuzeo vlast na 50 godina, utopio Hrvatsku u drugu YU tvorevinu, likvidirao vrlo efikasno gotovo 3% Hrvata (oko 200.000 u Hrvatskoj i BiH, od oko 4,5 mil Hrvata), konfiscirao ili nacionalizirao imovinu, desetljećima stvarao „uvjete" da se Hrvati rasele na sve kontinente, otrgnuo zauvijek hrvatske teritorije od Hrvatske... I nitko nikada nije bio za te zločine osumnjičen, suđen i osuđen! I ne bi bilo problema kada bi jedan bivši predsjednik, poznat po „kafanskom komentiranju svega i svačega", izrekao navedene laži tek tako, u svom društvu. No, više je nego očito kako se ovaj osobni stav Mesića diskretno, ali sustavno, nameće kao „jedina povijesna istina", medijskom promocijom svega i svakoga što „potvrđuje" takovu laž u istinu.

Damir Tučkar, dipl.ing.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.