Je li se to samo meni čini, ili...?

Niti jedan od uhićenih zbog malverzacija teških milijarde u brodogradilištima nije Hercegovac, Uljanikniti je hrvatski nacionalist, nije kockastoglavi katoliban, niti je desničar ili ustaša, već partijski kadar, no o tome nitko niti riječi, ni Jutarnji, ni Večernji, ni Index, ni 24 sata, ni OniOni se ne prozivaju za nemoral, oni nemaju moralne odgovornosti, o njihovim se vilama, kulama, voznom parku, jahtama i kumovima kojima su namještali poslove ne piše kao što bi se sricalo u naslovima i nadnaslovima od cijele plejade vrlih "pera" hrvatskog novinarstva da se radi o "desničarima"."Slobodna" Dalmacija, ni Novi list, niti portali, ni društveni komentatori niti Jergović, niti gđa Pusić, Mesić, Kosor, Jakovina, niti Ante Tomić, niti ostali dežurni antifašisti. Niti, naravno, HRT. Pa, ne će valjda protiv svojih štogod kazati, njihovima se omaklo, događa se kad se rade veliki poslovi za koji dan će se tako pisati.

Toliko o medijima, i ostalim "društvenim" kroničarima, moderatorima, komentatorima i posvudušama A da je koji s kamena, Hercegovac, ili da je bio hrvatski branitelj, ili da mu ćaća bio domobran ili ne daj Bože ustaša, da je Mediijipohodio Bleiburg, da je koji od uhićenika s takvim pedigreom, njega bi se imenom, prezimenom i OIB-om opisalo, komentiralo, karikalo, prosuđivalo, dodavalo i osuđivalo. Neš' ti objektivnog nezavisnog istraživačkog novinarstva.

Ne spominju sada petog, šestog sedmog i inog ortaka. Za njih će na kraju presuda od kolega im i drugova iz krivosuđa biti ovakva: "Jesu, ćapali su, ali su ćapali po zakonu. Pare nisu više problem, para nema." Oni se ne prozivaju za nemoral, oni nemaju moralne odgovornosti, o njihovim se vilama, kulama, voznom parku, jahtama i kumovima kojima su namještali poslove ne piše kao što bi se sricalo u naslovima i nadnaslovima od cijele plejade vrlih "pera" hrvatskog novinarstva da se radi o "desničarima".

Jer, to je za partiju i drugove normalno, pa šta ima veze, to je društvena, državna firma. kad si u njoj tako se to radi, samo šteta što ih uhvate. Sad "profesionalni" mediji pišu i daju samo "profesionalne izjave", šture napise, mlake osvrte i analize i to samo jedan dan. Ne mjesecima i godinama kao kad bi to bio slučaj s lopovima koji nisu iz njihova legla, stranke i njihova svjetonazora. Zanimljivo, nije li?

Mario Maks Slaviček

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.