Komentar rezultata izbora

Rezultati ovih izbora preslik su mentalnog odnosa građana prema svojoj domovini i državljanima RH, da ne kažem prema hrvatskom narodu i njegovoj nezavisnoj državi.

Hrvatska je i dalje podijeljena i to ne samo s jednom razdjelnicom. Najgora i najopasnija razdjelnica je ona na cca 60% onih koji izlaze na izbore i na cca 40% onih koji ne izlaze na izbore pa makar oni ne znam koliko bili sudbonosni za opstanak naroda. To pokazuje da se narod ne ponaša pragmatično, da je u dobrom dijelu svoje populacije politički neuk i gotovo bih rekao da nije dostojan ni slobode ni vlastite države koja mu tu slobodu garantira.

Razlika u tri mandata između lijeve i desne koalicije još uvijek pokazuje onu bolnu razdjelnicu koja ima svoj izvor u tragičnoj ideološkoj podijeljenosti hrvatskog korpusa u dvadesetom stoljeću. Refleksije tih povijesnih podjela jače su od svakog razuma. Toliki glasovi dati g. Milanoviću i to uglavnom u najrazvijenijim krajevima države, Zagorje, Međimurje, Zagreb, Istra i sl. djeluju kao da je u Rimu, taj isti grad Rim nakon njegovog paleža od strane cara Nerona, dao veliki dio glasova svome piromanu i rušitelju.

MOST

Četiri godine mandata dosadašnjeg premijera zbog njegovog glupoidnog ponašanja, drskosti, bahatosti, Petrov MostMOSTMost je jezičac na vagi koja će predodrediti političku sudbinu Hrvatske, ne samo za naredne četiri godine, već i sudbonosno i za njenu dugoročnu budućnost. Na Mostu se nalazi velika i prevelika politička odgovornost prema kome se nagnuti i kome pružiti ruku. Nadajmo se da će biti ljudski i politički zreli i donijeti samo odluku u interesu domovine i njenog naroda.bezobrazluka, neznanja i sl. taj čovjek ne bi smio ni primirisati više vlasti, a kamo li dobiti novi mandat.

Postoji staro narodno upozorenje – Prije puštanja jezika u pogon – uključiti mozak. To pravilo kod njega nije vrijedilo, i zato imamo gotovo pun leksikon njegovih govornih bisera, kakve bi teško izgovorila i nekadašnja dvorska luda.

Na političku pozornicu iskočila je jedna nova politička opcija, nikla daleko od metropole i političkog ringa, koja djeluje kao usamljeni miomirisni cvijet u ovoj prljavštini i političkom smradu. To je Most.

Tko skroman u duhu i poštenje gaji kao zadnji cvijet je koji miriše Bogom. Most je jezičac na vagi koja će predodrediti političku sudbinu Hrvatske, ne samo za naredne četiri godine, već i sudbonosno i za njenu dugoročnu budućnost. Na Mostu se nalazi velika i prevelika politička odgovornost prema kome se nagnuti i kome pružiti ruku. Nadajmo se da će biti ljudski i politički zreli i donijeti samo odluku u interesu domovine i njenog naroda.

Mile Prpa

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.