E ljudi moji

 

O lošem položaju Hrvata u BiH zadnjih godina dosta je napisano. Ideja o uspostavi trećeg eniteta uzela je zamaha ma koliko to mnoge njezine protivnike smetalo. S tim u vezi udruga Croatia Libertas još je prije godinu i pol dana na Internetu pokrenula peticiju za osnivanje istog. Do danas istu je potpisalo 1425 osoba. Malo, reći će mnogi, posebno kad se čuju brojni protesti i komentari o preglašavanju, ponižavanju i ukidanju ustavnih prava Hrvata u toj državi na raznim portalima, forumima… A da je zaista tako vidi se samo na jednom primjeru.

Domaći portal Livno Online upozorio je javnost o vandalizmu koje provode pojedinci nad divljim konjima na visoravni Kruge iznad Livna. Peticiju za spas tih plementih životinja samo u četri dana potpisalo je preko tisuću osoba, većinom Hrvata, a i jedan dio muslimana i ostalih. Da nebude zabune, ta akcija itekako da je (nažalost) neophodna da se zaštiti ovo neprocjenjivo bogatstvo, ali ipak se treba zapitati jeli peticija o uspostavi trećeg entiteta mnogima nepoznata ili je naš narod doista što se toga tiče rezignirao. Ako to zaista jeste, onda mu sudbina bude samo nešto bolja, nego kod tih jadnih konja. Kamo sreće da nisam u pravu.

www.pismaiznjemacke.livno-online.com

Peticiju za uspostavu trećeg entiteta možete potpisati ovdje:

http://www.gopetition.com/petitions/petition-for-third-croat-entity-in-bih.html

{mxc}

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.