Priopćenje medijima s 1. općeg sabora HSP dr. Ante Starčević

 

Dana, 23. listopada 2010. godine održan je u Slavonskom Brodu I. Opći sabor HSP-a dr. Ante Starčević, na kojem je nazočilo preko 1000 izaslanika iz svih dijelova Hrvatske.

Ruža Tomašić izabrana je za predsjednicu stranke, a za njezine zamjenike izabrani su mag. iur. Pero Kovačević i prof. dr. Radoslav Galić. Za Glavnog tajnika izabran je Pero Ćorić, a za zamjenika Glavnog tajnika Denis Bevanda. Za dopredsjednike stranke izbrani su: dr. Ivan Kirin, Antun-Toni Žagar ing., Tomislav Vlajnić dr. med., Željko Skoko i prof. Ivan Tepeš. U predsjedništvo stranke izabrani su: Mladen Meštrović, Tomislav Šarić, Josip Raguž, Kristina Čuljak, Robert Balić dipl. ing., Mihovil Stanišić dipl. agr., Selimir Vukšić – Sele, mr. Dalibor Pudić, dr. Ante Kovačić, Dubravko Popić i Davorin Boršćak.

Sabor HSP-a dr. Ante Starčević

U Časni sud stranke izabrani su prof. Krešimir Mihajlović, za predsjednika te Tomislav Džanak i Krešimir Vrljić, za članove. Nadzorni odbor čine Ivica Rajčić, predsjednik te prof. Slavica Bamburač i Nikša Dubelj dipl. ing., članovi.

Članovima stranke postali su Zvonko Bušić, poznati i priznati domoljub i uznik i Boris Buzančić, prvi ratni gradonačelnik Grada Zagreba.

Izaslanici 1. Općeg sabora stranke konstatirali su da se Hrvatska nakon dvadeset godina svoje samostalnosti nalazi u dubokoj i pogubnoj političkoj, moralnoj, upravljačkoj i ekonomskoj krizi, te krizi sustava vrijednosti.

Postojeća politička garnitura na političkoj sceni i vlasti snose punu odgovornost za stanje u kojem se država nalazi. Korupcija, pljačka i grabež su premrežili cijelu državu. KUKUNAMA koalicija (HDZ-a i njezini partneri) i KUKURIKU koalicija (SDP i njezini partneri) omogućili su svojim činjenjem i nečinjenjem pljačku, grabež i korupciju, te onemogućili uspostavu pravne države.

Sabor HSP-a dr. Ante Starčević

Stranka je pozvala hrvatske branitelje, HRVI iz Domovinskog rata, obitelji poginulih, nestalih i zatočenih hrvatskih branitelja, intelektualce, radnike, seljake, umirovljenike, te posebno mlade i sve one koji vole i smatraju Hrvatsku svojom državom da im se pridruže i zajedno izvedu i provedu političku i gospodarsku Oluju.

Cilj političke i gospodarske Oluje je smijeniti sa vlasti - na izborima, sadašnju nesposobnu i korumpiranu KUKUNAMA koaliciju i njihovu Vladu i spriječiti dolazak na vlast isto tako nesposobne i korumpirane KUKURIKU koalicije, te urediti Hrvatsku kao pravnu i uređenu državu po mjeri svih njezinih građana. Program reforme pravosuđa stranke je jamstvo uspostave pravne države, načela vladavine prava, sankcioniranja pljačke i grabeži u priči zvanoj pretvorba i privatizacija na hrvatski način, sankcioniranje pljačke i grabeži te korupcije.

zamjenik predsjednice stranke, mag. iur. Pero Kovačević v.r.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.