Zlatko MilišaZlatko Miliša karikatura

Šutnja je zlo

 „Pokajnici“

Inozemni mediji kontinuirano bilježe porast "pokajnika" koji su, da bi prikrili vlastitu blamažu, otkrili u svojim "uspješnicama" ili medijskim kućama u kojima su skandaloznim projektima sudjelovali. Je li to naznaka da isti iz straha progovaraju i možebitnih posljedica za svoje nedjela?

Ranije sam pisao o pokajniku Josephu Stiglitzu koji je za StiglitzPokajnik Stiglitz zaključuje, kao nekadašnji dopredsjednik Svjetske banke kako iduće godine neće biti okončanja krize, "nego početak nove i još strašnije faze najveće ekonomske katastrofe koju je svijet vidio." Karen Hudes, također dugogodišnja visokopozicionirana djelatnica Svjetske banke, u razgovoru za News American u listopadu 2013. navodi da je glavni cilj potpuna ekonomska kontrola od strane MMF-a i Svjetske banke.jednu uglednu američku televiziju 2001. godine izjavio kako će korporatisti i Amerikance dovesti do dužničkog ropstva. Pokajnik Stiglitz zaključuje, kao nekadašnji dopredsjednik Svjetske banke kako iduće godine neće biti okončanja krize, "nego početak nove i još strašnije faze najveće ekonomske katastrofe koju je svijet vidio." Karen Hudes, također dugogodišnja visokopozicionirana djelatnica Svjetske banke, u razgovoru za News American u listopadu 2013. navodi da je glavni cilj potpuna ekonomska kontrola od strane MMF-a i Svjetske banke.

Jean Zegler, švicarski sociolog je bio posebni UN-ov izvjestitelj za hranu zemalja Trećeg svijeta, što mu je omogućilo pristup informacijama, koje su šokirale svijet. U nizu pokajnika i/ili instumentaliziranih stratega dirigiranog kaosa, post festum objavljuje u knjigama "Novi gospodari svijeta" i "Imperij srama." U svojim knjigama objašnjava pojmove "organizirana oskudica", "strukturalno nasilje" i "refeudalizaciju" (u svjetskim razmjerima), potpomognutim strategijom zaduživanja, razotkrivajući posljedice nejednake raspodjele prirodnih resursa. Evo što pokajnik Zegler otkriva. "U Ženevi imam prijatelja, bivšega privatnog bankara, koji je postao upravitelj osobnih bogatstava. Pogotovu mnogo radi s Marokom. Među njegovim dugogodišnjim klijentima nalazi se osoba koja mu više od 20 godina - svake godine donosi oko milijun dolara čistoga novca iz jednoga ulaganja na Zapadu.

Moj je prijatelj ogorčen tim stanjem stvari, ali i dalje nastavlja raditi taj svoj posao. On je otac obitelji i posve mi je razumno rekao: "Ako prekinem posao s tim klijentom, on zbog toga neće prestati pljačkati svoju zemlju... samo će promijeniti upravitelja." (u knjizi "Imperij srama") U istom djelu Zegler komparativno uspoređuje podatke iz "sedamdesetih", kada je vanjski ukupni dug južnoameričkim državama bio cca. 6o milijardi dolara, desetljeće kasnije se popeo na 240 milijardi, a Imperij sramadevedesetih se cifra udvostručila, da bi "2001. vanjski dug Latinske Amerike oscilirao oko rekordnih 750 milijarda dolara. Tijekom tri desetljeća, taj je kontinent za isplatu duga svake godine morao žrtvovati između 30 i 35 posto dohotka što ga ostvaruje izvozom svojih dobara i usluga." Zegler i dalje prijateljuje s istim tipom, a njegove knjige postaju svjetske uspješnice. Kakva parodija!

U jednoj od ranijih kolumna pisao sam o pokajniku Perkinsu, koji u knjizi "Confessions of an Economic Hit Man" priznaje da je bio jedan od "ekonomski ubojica" ekonomski posrnulih država. Naknadno im se pridružuje i novi pokajnik, predsjednik Europskog parlamenta Martin Schulz početkom 2013. godine, kada izjavljuje da se "Europska unija pretvorila u Frankensteinovo čudovište." Dakle prvi čovjek Svjetske banke i EU-parlamenta ne negira strategiju porobljavanja s kolonijalnim aspiracijama. Podsjećam da i Oskar Lafontaine, utemeljitelj eura, u svibnju 2013. dolazi do naknadne pameti.

Pritisci

U Hrvatskoj je ex ministar Ivan Šuker jednom prilikom izjavio da mu je dosta pritiska i direktiva Svjetske banke i MMF-a. Nikada nije objasnio zašto je nakon samo nekoliko dana odstupio s ministarske fotelje. Znatno ranije nego što je smijenjen ministar financija u vrijeme Milanovićeve vlade, 12. svibnja 2013. godine sam na portalu Dnevno. hr napisao da se Liniću bolje maknuti ili slijediti primjer gore spomenutih pokajnika. U strahu su velike oči, a narod je progledao. Godinu dana nakon toga događa se zaokret. Linić je na sjednici Vlade RH u travnju 2014. iznio nacrt prijedloga zakona o kamatama, kojim bi se uredila najviša dopuštena stopa ugovornih kamata. Linić je prvi i zadnji puta progovorio o bankarskoj strategiji stvaranja dužničkog ropstva. U prvom tjednu svibnja 2014., tadašnji premijer Milianović smjenjuje Linića. Linićev nasljednik u lipnju iste godine izjavljuje da su dugovi eksplodirali i da se radi o "izvanrednom stanju" (Lalovac). Hrvatske banke posluju prema pravilima EU-a, tako da će biti interesantno pratiti neizbježne konfliktne situacije na relacijama vlast-građani-banke.

U Hrvatskoj kleptomani pokajnici idu na dragovoljni rad. Ipak, narod se budi iz letargije. Bogu hvala, počinju procesi otrežnjenja diljem svijeta pa i mi u Hrvatskoj dolazimo pameti. Naravno, sve to tiskani mediji u Hrvatskoj prikrivaju.

Evo još jednog primjera pokajnice koja je radila na štetu zdravlja mladih. Amparo Medina bila je dužnosnica UN-a. Pokajnica Medina bila je zadužena za provedbu programa UNFPA (Populacijski fond UN-a) u korist pobačaja i kontracepcije te rušenja katoličkih dogmi Crkve koja je "jedina institucija koja može slomiti njihove laži."

John Virapen, koji je gotovo četiri desetljeća bio liječnik u farmaceutskoj industriji, u svojoj knjizi "Nuspojava: smrt" priznaje kako se posredno osjeća odgovornim za smrt stotina ljudi. Godinama je podmićivao brojne liječnike da pacijentima propišu lijek njegove tvrtke. Brojni nepotrebni lijekovi, prema priznanju autora, izazivaju nuspojave koje su uzrokovale smrt brojnih pacijenata. Otkriva da farmaceutske tvrtke u SAD-u troše po obiteljskom liječniku između 35.000 i 40.000 dolara godišnje kako bi ga uvjerile da propisuje njihove proizvode. Od kada su podnesena kaznene prijava zbog potkupljivanja liječnika u SAD-a, Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Italiji i Švicarskoj, do danas afere nisu razriješene.

Postoji li efikasniji način depopulacije od širenja virusa koje elite stvaraju? Koristi od širenja ebole imaju depopulisti i farmaceutska mafija koja po strategiji dirigiranog kaosa stvara bolesti kako bi (na kraju) ponudila "spasonosna" rješenja − cjepiva. Poznato je da je Bill Gates, jedan od najvećih financijera cjepiva, izjavio da će ista poslužiti smanjenju broja stanovnika. Početkom 2016. mediji otkrivaju materijal (propagande straha) dviju korporacija, Planned Parenthood i Marie Stopes International, pod nazivom ‘Globalno planiranje obitelji’ - global Family Planning (do 2020.), u kojem se ističe sporost i neučinkovitost depupulacijske politike. Taj dokument potiče abortuse, osobito ako se pokažu dokazi da je fetus inficiran zarazom. Zato je Bill Gates u 2016. godini odlučio odvojiti više od 120 milijardi dolara kako "projekt" ne bi doživio krah. U tom kontekstu intrigira činjenica da početkom 2016. godine nastaje novi virus ZIKA koji stvara deformacije djece u utrobi trudnica. Kakve li "slučajnosti " da je ovoj virus eskalirao u Brazilu i Južnoj Americi gdje je stopa abortusa najmanja.

Pokusi nad zatvorenicima

Natural News otkriva najpoznatije primjere teorije zavjere iz 2011. godine, a koje su se pokazale istinitima. Ovdje ističem tek neke: SAD je vršio krajnje nehuman pokus na zatvorenicima u Gvatemali. Kako bi testirali učinke lijekova nad njima, svjesno su ih podvrgavali raznim bolestima. Naknadno, predsjednik Obama priznaje skandal suradnje Medicinskog instituta SAD-a s vojnom industrijom! Kada su predočene činjenice Vladi SAD-a o medicinskom kriminalu protiv čovječnosti iz 2006. godine, službeni su mediji šutjeli o tom skandalu. Tako su Vlada SAD-a i Nacionalni institut za medicinska istraživanja činili zločine nad ljudima. I danas mainstrem mediji tvrde kako su cjepiva prijeko potrebna, neophodna i obavezna, osobito za djecu. Liječnik Andrey Wakefield dokazano je nevin premda su protiv njega mediji širili neistinite optužbe. Naime britanski Medicinski dnevnik svojevremeno je optužio Wakefildea za lažiranje rezultata o pogubnom utjecaju cjepiva na djecu zbog utjecaja žive i aluminija. Isti je liječnik najprije diskreditiran, a potom i udaljen iz javnog života, a njegovi radovi kompromitirani. Talijanski znanstvenik i publicist Gian Paolo Vanoli za Vice Italy 2013. godine upozorio je na opasnost masovnih cijepljenja te šokirao zaključkom: "Ako je u cjepivu prisutna živa ili druge tvari, dijete postane gay. Vidjet ćete koliko će biti homoseksualaca u sljedećoj generaciji, to će biti katastrofa." Ubrzo je bio izvrgnut napadima i prijetnjama.

Slađana Velkov koja je, pored ranije spomenutih kolega, shvatila nakaradnost medicinskog sustava i napustila ga, AssangeDok su američki diplomati bili oduševljeni organizacijom (internetske) revolucije u ratom pogođenim područjima, smatrajući internet jamstvom slobode govora, istovremeno su bili zgroženi činom Juliana Assangea, osnivača WikiLeaksa, kod objavljivanja tajnih diplomatskih dokumenata SAD-a. Od pojave interneta, hrabrošću građana i kolumnista, više ništa ne može ostati vječita tajna. Pitam se: kada će naši građani sudjelovati u prosvjedima protiv stratega depopulista, dužničkog ropstva, EU- poltrona i medijske indoktrinacije?time se odrekavši ugleda i materijalne sigurnosti. Velkovljeva je radila za Ujedinjene narode u Makedoniji i u Kuvajtu kao liječnik i menadžer. Nakon toga bez naknade održava predavanja diljem svijeta o samoozdravljenju pravilnom ishranom i načinom života. "Kada bi me neki roditelj pitao jesu li moguće nuspojave nakon cijepljenja njegova djeteta, morao bih odgovoriti ne samo potvrdno, nego upozoriti i na mogućnost doživotne invalidnosti... Režim obaveznog cijepljenja u Hrvatskoj možemo bez sustezanja nazvati diktatorskim i protuzakonitim", izjavljuje u Liječničkim novinama od prosinca 2011. Željko Poljak, osnivač studija Alergologije i kliničke imunologije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

I posljednji "pokajnik", kojeg ovdje ističem je američki liječnik i znanstvenik William Thompson, koji u kolovozu 2014. otkriva da je sudjelovalo u uništavanju studije koja je ukazala na povezanost radikalnog povećanja postotka autistične djece koja su uzimala MMR cjepivo u Africi. (vidjeti internetsku poveznicu - William Thompson CDC whistleblower, public confession) Radi "pranja" savjesti sačuvao je računalne datoteke koje dokazuju krivotvorene studije o pozitivnim učincima (svih) cjepiva za djecu, (kao i neobjavljenih), gdje se navode cjepiva koja su pogubna po zdravlje najmlađe populacije.

Ovakvih slučajeva mogao bih još barem desetak navesti. Oni su sve samo ne slučajnost. Paradoksalno je da su neki "pokajnici" nagrađeni jer su im knjige postale svjetske uspješnice, drugima je oprošteno jer su otkrili svjetske prijevare, a drugi, kao kod nas su se nagodili i (kao kleptomani) sudjelovali u dobrotvornom radu.

Dok su američki diplomati bili oduševljeni organizacijom (internetske) revolucije u ratom pogođenim područjima, smatrajući internet jamstvom slobode govora, istovremeno su bili zgroženi činom Juliana Assangea, osnivača WikiLeaksa, kod objavljivanja tajnih diplomatskih dokumenata SAD-a. Od pojave interneta, hrabrošću građana i kolumnista, više ništa ne može ostati vječita tajna. Pitam se: kada će naši građani sudjelovati u prosvjedima protiv stratega depopulista, dužničkog ropstva, EU- poltrona i medijske indoktrinacije?

prof. dr. sc. Zlatko Miliša

Ned, 5-07-2020, 12:53:00

Najave

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

1 klik na Facebooku za hkv.hr

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)91/728-7044

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2020 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.