Otvoreno pismo udruge Zavjet povodom parlamentarnih izbora

Nakon bezuspješnih pokušaja da se u našoj VIII. izbornoj jedinici složi zajednička lista malih državotvornih stranaka, koje ne raspolažu ni minimalnim logističkim sredstvima – slaba stranačka infrastruktura, medijska nazočnost i materijalna sredstva – odlučili smo pozvati sve naše članove i simpatizere izaći na izbore i svoj glas dati Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Svako osipanje glasova na stranke koje nemaju nikakve izglede da prijeđu izborni prag glas je Ninoslav Mogorovićza Kukuriku koaliciju.

USKOK umjesto Kukuriku koalicije

Pozdravljamo prve konkretne i vidljive poteze gospođe Jadranke Kosor u otvaranju procesa unutarstranačke demokratizacije HDZ-a. Isto tako podržavamo njezinu borbu protiv kriminala i korupcije u hrvatskom društvu i svojim glasom želimo dati potporu nastavku te borbe u slijedećem mandatu. Posebni poticajPosebno nas je potaklo da se opredijelimo za HDZ činjenica što se ovi izbori održavaju u ozračju kriminaliziranja stranke i pokušaja njezinog uništenja. To ne smijemo dozvoliti već iz razloga što je HDZ osnovao utemeljitelj hrvatske države i naš ratni vrhovni zapovjednik dr. Franjo Tuđman, a koja je najzaslužnija za stvaranje i oslobađanje hrvatske državePosebno nas je potaklo da se opredijelimo za HDZ činjenica što se ovi izbori održavaju u ozračju kriminaliziranja stranke i pokušaja njezinog uništenja. To ne smijemo dozvoliti već iz razloga što je HDZ osnovao utemeljitelj hrvatske države i naš ratni vrhovni zapovjednik dr. Franjo Tuđman, a koja je najzaslužnija za stvaranje i oslobađanje hrvatske države.

Zabrinjava nas činjenica što u jednoj potpuno nekorektnoj predizbornoj kampanji HDZ očito mora izgubiti izbore, a možda i nestati sa političke scene. Istraga USKOK-a je ozbiljno uzdrmala stranku i tako HDZ nema za protivnika Kukuriku koaliciju već USKOK. A USKOK i DORH u svojem radu očigledno rade selektivno tako da postoji realna opasnost amnestije izboridokazanih polit - kriminalaca iz Kukuriku koalicije njihovim dolaskom na vlast, a kojih u Istri i Hrvatskom primorju ima na pretek.

Smijeniti Mladena Bajića

Od HDZ-a očekujemo da nakon što dobiju većinu u Saboru smjene Mladena Bajića sa mjesta Glavnog državnog odvjetnika RH jer se svojim radom ogriješio o temeljni pravni postulat koji kaže da smo pred zakonom svi jednaki. On podcjenjuje zdravi razum hrvatskih birača kada misli da kriminal, mito i korupcija imaju stranačko obilježje. Pozdravili smo otvaranje velikih korupcionaških procesa u Hrvatskoj no, ona se ne smiju zaustaviti samo na HDZ-u!

Zato zbijmo svoje redove oko HDZ-a i ne dozvolimo da nam na vlast dođu novi Ive Sanaderi!

Za Udrugu hrvatskih branitelja iz Hrvatske, BiH i dijaspore Zavjet podružnica za ŽI
Ninoslav Mogorović, predsjednik

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.