Mesićevi čekovi

Ovih dana kada se svi domoljubni Hrvati prisjećaju žrtve Vukovara, Stipe Mesić se na sva usta hvali kako je početkom 90-ih godina u Australiji, kao savjesni HDZ-ovac, sprečavao 'torbarenje' novcem za nabavku oružja. Tako se je, naime, nedavno pohvalio gostujući uživo u trećem Dnevniku HTV-a.

Dakle, bistroumni Mesić smislio je jedan transparentni način novčane 'transakcije' ali ne poput nekih današnjih MesićHDZ-ovaca u crnim torbama nego 'mesićevski' pošteno putem čekova. To bi se za razliku od 'torbarenja' moglo nazvati 'čekarenjem'.

Video snimka

'Bivši' se osjetio prozvanim-osumnjičenim zbog nestalih čekova tek nakon što je procurila (autentična i poodavno poznata) video snimka iz 1992. koja slikopisno bilježi kako s neskrivenim zadovoljstvom u Australiji prima, a zatim u džep trpa čekove pozamašnog iznosa.

Već nakon godinu dana, 1993. godine, utvrđeno je da nekoliko čekova domoljubnih australskih iseljenika na ukupan iznos od 150.000 australskih dolara nikada nisu stigli do korespondentne banke. Gdje je nestao mukom skupljeni novac darovan ( tada dobrim dijelom okupiranoj) Hrvatskoj, "Izgubljeni" čekoviKako je išao ček za Hrvatski fond i obranu države, treba pitati onog tko je protestirao taj ček - kazao je Mesić dodajući: «Drugi ček na iznos od 30.000 australskih dolara za gospićku bolnicu zagubio se, a treći ček u iznosu od 50.000 australskih dolara namijenjen obnovi Sabornice dao sam Žarku Domljanu» - rekao je Mesićza obranu i oružje, pomoć braniteljima, izbjeglicama, 'naš' lucidni vicmaher nije znao precizno odgovoriti.

Kako je išao ček za Hrvatski fond i obranu države, treba pitati onog tko je protestirao taj ček - kazao je Mesić dodajući: «Drugi ček na iznos od 30.000 australskih dolara za gospićku bolnicu zagubio se, a treći ček u iznosu od 50.000 australskih dolara namijenjen obnovi Sabornice dao sam Žarku Domljanu» - rekao je Mesić.

Australski Hrvati bili su oduševljeni njegovim milozvučnim pjevanjem ustaške pjesme o Juri i Bobanu tako da im ni na kraj pameti nije bilo tražiti priznanice s njegovim potpisom za primljene čekove!

Istina i laž

Međutim, bilo bi jako zgodno suočiti Mesića s Domjanom pa vidjeti što je istina a što je laž!? Možda će Domjan tužiti Mesića zbog laži i klevete Ina VukićNu, i bez Bajićeva DORH-a i USKOK-a stvari će uskoro izaći na vidjelo, jer Ina Vukić, HDZ-ova tajnica za Australiju iz 1992. godine, ponovila je da je dosad prikupila opsežnu dokumentaciju o novcu (uključivo i 'zalutale' čekove) poslanom iz iseljeništva koju uskoro namjerava objaviti u posebnoj knjiziili će ga jednostavno prijaviti Bajićevu Uskoku zbog ratnog profiterstva? Danas se bivšem premijeru sudi zbog navodnog primanja provizije od Hypo-banke iz 1994.g., iako materijalni dokazi za Sanaderovu krivnju ni izdaleka nisu tako opipljivi kao ovi iz Australije. Stoga, iole normalnom čovjeku u ovoj državi nije jasno kako to da Mesić nije pozvan kod Bajića barem na obavijesni razgovor glede sumnji za jednako nedjelo-ratnog profiterstva iz 1992.g., a u pitanju je bio novac/čekovi, između ostalog itekako potreban za nabavku oružja za obranu i Mesićeve razoružane Domovine? Takve 'rabote' ne bi se smjele prikrivati od strane političke 'elite' i DORH-a tim više što je Mesić danas politički 'nitko i ništa'. Pa, ne štiti ga valjda imunitet počasnog, doživotnog predsjednik SABA-ovaca i, ničim dorhopravdana vladina beneficija po kojoj još uživa i visoke standarde 'zaštićenog ličkog medvjeda uz pozamašne prateće troškove iz 'budžeta' nas, poreskih obveznika.

Knjiga Ine Vukić

Nu, i bez Bajićeva DORH-a i USKOK-a stvari će uskoro izaći na vidjelo, jer Ina Vukić, HDZ-ova tajnica za Australiju iz 1992. godine, ponovila je da je dosad prikupila opsežnu dokumentaciju o novcu (uključivo i 'zalutale' čekove) poslanom iz iseljeništva koju uskoro namjerava objaviti u posebnoj knjizi. Za jedan naš dnevni list napomenula je, pak, da je nitko od hrvatskih Institucija osim novinara, u posljednjih deset godina, nije pitao da pokaže tu evidenciju.

Otkrila nam draga Ina toplu vodu, jer, Stipe Mesić je upravo posljednjih deset godina bio na čelu ove pokradene države, kao njena najviša Institucija.

Bilo bi jako lijepo kad bi se u Remetincu skupa našli bivši premijer i bivši predsjednik jer bi time Hrvatska definitivno dokazala Europi kako u nas uspješno funkcioniraju Institucije pravne države i kako nitko u Hrvatskoj ne uživa status nedodirljive 'svete krave'.

Damir Kalafatić

Vezano

Sve predsjednikove laži i ratno profiterstvo

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.