Politika i poštenje

Ima li u politici poštenja? Valjda nema. Birači su uvijek izigrani i to u demokraciji u kojoj mogu slobodno glasovati i birati, jer političari se vješto pretvaraju, obmanjuju i često lažu. U komunizmu smo znali tko vlada i na koji način. Ali baš oni su gospodarstvo, što zbog neznanja, krađa i korupcije, doveli do propasti, premda su PlenkovićMora se priznati da je uglađen, glatkog lica, pravi gospodin, koji se je prema njegovim riječima 20 godina u diplomaciji žrtvovao za Hrvatsko, pa mu valjda ne će biti teško i dalje se žrtvovati za nju. Prema njegovom diplomatskom iskustvu sigurno će moći bez trzavica surađivati s Milanovićem i na taj način sniziti i smiriti tenzije i konačno uvesti kulturno europsko ponašanje u hrvatski politički život. Radujte se narode.imali svu političku vlast bez legalne oporbe. Za vrijeme te vladavine su se politički i direktorski moćnici nakrali znajući da će se dogoditi rat i raspasti SFRJ. U ratu su se neki borili i ginuli, a stara politička garda se je uvukla u sve stranke i paralelno gomilala svoje bogatstvo. Zato nikada nije niti jedna stranka na vlasti inicirala istraživanje porijeklo novca niti se zalagala za stvarnu lustraciju onih koji su se uvukli u politiku i gospodarstvo. Ovo su samo moja razmišljanja, dok su o tim prilikama naši vrsni stručnjaci napisali mnogo knjiga s točnim podacima. Sada nam je kako je.

Predstoji izbor novog predsjednika HDZ-a. Izgleda da ponovno odabiru samo neki. Iz nijedne županije,bar do sada, se nije predložio neki kandidat. Izgleda da su svi članovi polupismeni i nekulturni, slični braniteljima opisanim od strane bivšeg predsjednika VRH Milanovića neškolovani itd. Hvala Bogu da imamo Brkića i staru HDZ-ovsku garnituru. Predlažu kao jedinog kandidata, jer i to je prava demokracija, za spas stranke i Hrvatske gospodina Plenkovića. Mora se priznati da je uglađen, glatkog lica, pravi gospodin, koji se je prema njegovim riječima 20 godina u diplomaciji žrtvovao za Hrvatsko, pa mu valjda ne će biti teško i dalje se žrtvovati za nju. Prema njegovom diplomatskom iskustvu sigurno će moći bez trzavica surađivati s Milanovićem i na taj način sniziti i smiriti tenzije i konačno uvesti kulturno europsko ponašanje u hrvatski politički život. Radujte se narode.

Vrh hadezeovskog vodstva se ponaša autoritarno, premda ima demokratsko biranje jedan član jedan glas, jer navija i predlaže samo jednog kandidata. Članovi ga mogu birati ili uopće ne birati. A da se takav način upravljanja prenosi i na gradske, općinske i županijske organizacije je dokaz i ponašanje županijskog HDZ šerifa Petra Škorića, voditelja Županijske uprave za ceste s kojim se bore stručnjaci i građani za očuvanje starohrvatskog lokaliteta u Rupotinama. Tko može predložiti da se političari prije preuzimanja funkcija u državnim institucija podvrgnu testu znanja o području koje preuzimaju?

Titova praksa

Zanimljivo je i to da do sada nismo čuli od nijedne stranke, bar u svrhu predizborne kampanje i dobivanju glasova, da će pokrenuti postupak traženja plaćanje ratne štete od PolitikaKako svi ti dosadašnji političari nakon 2000. vide nas kao narod ili građane ove zemlje? Izgleda ne vide nas. Oni su dostatni sami sebi i želji za političkom moći i kreiranju života svih nas. Čak broj nezaposlenih smanjuju prema Titovoj praksi. Hrvati iselite se što više i šaljite devize kući.agresora Srbije i Crne Gore. Možda bi nam to mogao objasniti dugogodišnji diplomat gosp. Plenković. Jesmo li se prema nekome obvezali za ulazak u EU kao i da će junački hrvatski narod sam obnoviti srušenu domovinu i otplaćivati kredite utrošene u tu svrhu? Sve skupa ih može biti sram.

Kako svi ti dosadašnji političari nakon 2000. vide nas kao narod ili građane ove zemlje? Izgleda ne vide nas. Oni su dostatni sami sebi i želji za političkom moći i kreiranju života svih nas. Čak broj nezaposlenih smanjuju prema Titovoj praksi. Hrvati iselite se što više i šaljite devize kući.

Da nije tužno bilo bi smiješno koliko kukurikavci nakon izgubljene vlasti urliču o svojim uspjesima za vrijeme svoje vladavine. Svaki potez nove vlade, ako ju se tako još može nazvati, odlučno prikazuju na krivi način i to uz pomoć skoro svih medija. Glavno je da ih se čuje i to bez visokog plaćanja predizborne kampanje. Građani mogu biti malodušni pa i u depresiji i ponavljati „svi su isti, sjaši Murta da uzjaši Kurta“, ali oni grabe dalje i na putu su da nas ponovno ponižavaju i izrabljuju, svoje sljedbenike nagrađuju, a državni arhiv drže zatvoren.

Ne znam tko čita osvrte, pogotovo ako oni dolaze od običnih građana domoljuba, ovim putem želim zamoliti članove domoljubnih stranaka koje žele dobro ovom izmučenom narodu da se ne izgovaraju da nemaju pristup medijima koji su u službi zna se koga, već da odmah unajme bar ¼ stranice u svim dnevnim novinama i taj prostor plate. Neka objave što je prošla Kukuriku vlada štetnog napravila. Takav postupak nema svezu s partizanima, ustašama, navodno lijevim, niti navodno desnim.

Odgoj za škole

Npr. – koliko je vremena utrošila na uvođenje posebnog odgoja u škole i mrcvarila roditelje i nastavnike, - što je postigla u čišćenju močvare u športu, - koliko je prijedloga zakona ili zakona o izmjeni i dopuni postojećih zakona poslala u HS i koliko ih je prihvaćeno, koliko vraćeno na doradu i koliko ih je Ustavni sud osporio, - koliko novaca se je potrošilo na kupnju osobnih automobila za ministarstva i uz koje nepravilnosti, - kolika šteta je nastala ukupno kroz nepravilan rad ministra poljoprivrede i koje posljedice ima to za manja OPG, - koju štetu je ministarstvo obrane nanijelo našem proračunu i obrambenoj sigurnosti, - koliko je potrošio u privatne svrhe ministar Kotromanović, kako je došao do stana, koliko je dužan komunalije i ostalo i gdje sada radi, - omogućili su otvaranje tvrtki - jednostavnih društava s ograničenom odgovornošću za 10 kuna ali nisu ujedno zainteresirane obavijestili koliko košta zatvaranje tih tvrtki, pa su za zatvaranje mnogi morali podignuti kredit, ali koga je briga za to, obmanuli su samo malog čovjeka, - koliko su kroz 4 godine dali proračunskih sredstava udrugama s političkim djelovanjem i tko je kontrolirao izvršenje njihovih PolitikaZdrav smo radišan narod s pametnim naraštajem, školovanim mladima koji moraju ostati u zemlji i iskusnim umirovljenicima koje treba uključiti kao seniorsku pomoć i još nismo do kraja zgaženi. Moramo moliti Boga da nam se pojave liste s novim kandidatima koji mogu i hoće i da ne ćemo ponovno biti izigrani.programa, - koliko je ministarstvo branitelja potrošilo sredstava za popis branitelja, reprezentaciju i ostale nepotrebne troškove, postoji li negdje veteranska bolnica, - na koji način su se brinuli za obične hrabre branitelje, - jesu li napravili studiju o razlozima smrti zbog bolesti i suicida i napravili program za smanjenje broja tih slučajeva, - kako su radila sva ministarstva, kada im je potreban bezbroj raznih agencija i koliko su utrošili proračunskih sredstava, - za koliko je kroz 4 godine povečano zaduživanje države i to s kamatom, - koliko je prihoda u proračun izgubljeno kroz lošu prodaju npr. Croatia osiguranja i drugih, - točno navesti tko je prvi počeo prodavati INU, po kojoj cijeni, izabrao kupca i kako je išlo dalje, - razvikana POS izgradnja bez neovisne procjene projekta, bez analize kako su se stanovi koristili nakon kupnje,a koja je upitna u EU, itd.

Samo jasne brojke napisane na papiru mogu neke birače privesti razmišljanju o tome kome dati glas. Ovakav pregled bi bio katastrofalan za sve vlade nakon 2000. ali je bitan sada za zadnju vladu. Ona je najgrlatija kako može najbolje. Nakon svega bi malo tko mogao odobriti veliku koaliciju.U njoj bi se možda udružili istomišljenici istih korijena i upitnih političkih i domoljubnih vrijednosti.

Nemojmo kukati. Zdrav smo radišan narod s pametnim naraštajem, školovanim mladima koji moraju ostati u zemlji i iskusnim umirovljenicima koje treba uključiti kao seniorsku pomoć i još nismo do kraja zgaženi. Moramo moliti Boga da nam se pojave liste s novim kandidatima koji mogu i hoće i da ne ćemo ponovno biti izigrani.

Mira Ivanišević

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.