Federalna jedinica Vojvodina je konstitutivni entitet ustavno i statusno ravnopravan s drugim federalnim jedinicama u složenoj državi Srbiji

Vojvodina je do 1918. godine i ulaska u Jugoslaviju, za razliku od ostatka Srbije, bila dio Austro-Ugarske monarhije i, prema navodima povjesničara, to je bila ekonomsko najrazvijenija oblast u kojoj su, između ostalog, živjeli i Južni Slaveni, ali Vojvodina je tada bila u velikoj mjeri multinacionalna i gradila je svoj politički, društveni i kulturniVojvodina identitet koji se u velikoj mjeri razlikovao od drugog dijela Srbije. Bez obzira na to što se struktura stanovništva u Vojvodini, u posljednjih skoro 90 godina pokušava promijeniti, i to tako što je umnogostručen broj stanovnika srpske nacionalnosti u odnosu na sve druge nacije, i danas u Vojvodini ipak živi, prema službenim podatcima 26 nacija. Dakle, Vojvodina je, na neki način, uspjela sačuvati svoja razlikovna obilježja, odnosno identitet koji je imala i prije dvadesetak godina, kao jasan politički okvir.

Autonomna pokrajina Vojvodina je po razvijenosti bila odmah iza Slovenije, uz Hrvatsku. Bilo je to zlatno doba Vojvodine. U razdoblju dok je imala stvarnu i istinsku autonomiju, a bio je to period od 1974. pa do 1989. godine, Vojvodina je imala zakonodavnu, sudsku i izvršnu vlast, pravo na imovinu i vlastite prihode. Vojvodina je tada doživjela veliki politički, gospodarski, nacionalni, zdravstveni, socijalni, obrazovni, kulturni i ukupan civilizacijski, razvoj. Danas je Vojvodina treću godinu zaredom u službenoj statistici proglašena nedovoljno razvijenom regijom Srbije.

Vojvođani na pragu siromaštva

Proračun AP Vojvodine, po Ustavu Republike Srbije, iznosi sedam posto, ali to nijednom od 2006. godine nije ispoštovano, zbog čega republika Vojvodini zaključno s 2013. duguje 145 milijardi dinara. što je dovelo do toga da su Vojvođani koji imaju naplodnije poljoprivredno zemljište u Europi, nerazvijena regija.

Prema podatcima koji su objavljeni u samom vrhu ljestvice općina i gradova s najnepovoljnijim odnosom zarade i potrošačke košarice u čitavoj Srbiji nalaze se vojvođanska mjesta Zrenjanin, Srijemska Mitrovica i Subotica. Socijalna slika Vojvodine svakeVojvodina godine je sve gora. Mnogi Vojvođani žive s manje od 83 eura mjesečno, što je granica siromaštva. Prema posljednjim dostupnim podacima iz veljače 2014 godine, u Vojvodini je ekstremno siromašno oko 107.675 građana, a 12.000 ljudi uspijeva preživjeti zahvaljujući narodnim kuhinjama. Među njima je sve više djece i mladih koji ostaju bez posla. Širom Vojvodine rade 24 javne kuhinje. U 21 vojvođanskoj općini, među kojima su najsiromašnije lokalne samouprave, tih kuhinja i nema. Željeznice, putevi i pošta u vlasništvu su republike. Pruge i ceste su u iznimno lošem stanju. Novac za utrošenu struju u Vojvodini više se ne uplaćuje na račun Elektrovojvodine, nego Elektrosnabdevanja sa sjedištem u Beogradu. Naftna industrija poklonjena je Rusima, uključujući i bušotine. Razvojna banka Vojvodine je likvidirana nakon bjesomučne kampanje republičkih organa i pojedinih ministara.

Vojvođanska vlada u krizi

Političkoj eliti u Vojvodini uključujuću i oporbu nisu teme gospodarska i socijalna situacija, što centralna vlast u Beogradu duguje pokrajini i što nije donijet Političke elitePolitičkoj eliti u Vojvodini uključujuću i oporbu nisu teme gospodarska i socijalna situacija, što centralna vlast u Beogradu duguje pokrajini i što nije donijet zakon o financiranju pokrajine. Umjesto njih se bave kako biti na vlast ili na nju doći. Svatko može sa svakim, bez obzira da li su lijevi, desni ili autonomaši i sve nas to podsjeća na najstariji zanatzakon o financiranju pokrajine. Umjesto njih se bave kako biti na vlast ili na nju doći. Svatko može sa svakim, bez obzira da li su lijevi, desni ili autonomaši i sve nas to podsjeća na najstariji zanat. Parlament i Pokrajinska vlada zapali su u ozbiljnu krizu zbog približavanja Savez vojvođanskih Mađara (SVM), i Srpske napredne stranke (SNS). Približavanje SVM i SNS je uslijedilo nakon dobivanja mjesta gradonačelnika i državnih tajnika SVM-a, jasno je da se za te ustupke moraju dati nešto i zauzvrat SNS-u, a to se pokazalo da je destabiliziranje Pokrajinske vlade.

Pokrajinska vlada se već mjesecima bavi sobom i u tijeku su pregovori o rekonstrukciji Vlade. Savez vojvođanskih Mađara (SVM) smatra da nije rješenje u rekonstrukciji, a to rješenje vidi u formiranju koncentracione vlade, u kojoj bi SNS dobio mjesto premijera. Iako su skoro svi politički akteri u Vojvodini najavljivali promjenu vlasti, politička situacija u pokrajini i dalje je nepromijenjena – Demokratska strankaVojvodina (DS), Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), i TadićevaSocijaldemokratska stranka (SDS) vode tehničke pregovore o rekonstukciji pokrajinske vlade. Da bi skrenuli pažnju sa aktualnih problema Demokratske stranke (DS), Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Socijaldemokratska stranka (SDS), otvorili su javnu raspravu o potrebi pokretanja postupka izmjene ustava Srbije ili donošenje novog kako bi se pokrenula rasprava o jačanju položaja Vojvodine u Srbiji putem teksta Deklaracije.

Zastupnici Skupštine Vojvodine većinom glasova Demokratske stranke (DS), Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i SocijaldemokratskE stranke (SDS), usvojili 22. rujna Deklaraciju, dok je Savez vojvođanskih Mađara (SVM) bio susdržan, vladajuća srbijanska stranka Srpska napredna stranka (SNS) i desničarske oporbene stranke bile su protiv Deklaracije. Inače, u tekstu Deklaracije se traži rasprava o položaju Vojvodine i promjena Ustava u cilju da se uvaže interesi građana pokrajine u cilju preciziranja državno-pravnog i demokratskog identiteta Republike Srbije; u cilju određivanja nadležnosti AP Vojvodine u Ustavu Republike Srbije suglasno povijesnom pravu njenih građana, njihovim interesima i interesima evropske budućnosti Srbije, uz puno poštovanje teritorijalnog integriteta Republike Srbije; u cilju otvaranja neophodne javne rasprave o ovom pitanju.

Većina građana Vojvodine za veći stupanj autonomije

Danas, stranke koje su na vlasti i koje su donijele Deklaraciju, s onima koji atakiraju da budu, Vojvođanima su umjesto Ustava podarili (uz mnogo muke, odugovlačenja i uvrede na račun svih Vojvođana) Statut Vojvodine. Od njega je stariji svaki Republički zakon. On je donesen protiv volje građana Vojvodine, jer Vojvođani nisu prihvatili Ustav na tada održanom referendumu za promjenu Ustava Republike Srbije. Na ustavnom referendumu se izjasnilo, ukupno 42,77% građana Vojvodine. Ovo ustavno ne istovremeno je trebao biti poticaj autonomaškim strankama i onima koji su pozivali na bojkot referenduma, tvrdeći da je Ustav u suprotnosti sa interesima građana Vojvodine, ali nije bio. Od donošenja Ustava doVojvodina Deklaracije nisu poduzimali ništa da se vrati autonomija Vojvodine sa sudskom i izvršnom vlašću. Događalo se da za ovih osam godina samo ponekad vojvođanske stranke, u danom političkom trenutku "kukurikne" o nekom ozbiljnom vojvođanskom problemu.

I zato autonomističke stranke uživaju relativno malu potporu, a sa druge strane, sva ispitivanja javnog mnijenja govore u prilog tezi da je većina građana Vojvodine za veći stupanj autonomije. U ispitivanju javnog mijenja je mali postotak onih koji su za ukidanje autonomije, a znatno veći je postotak onih koji su za republiku a i potpunu samostalnost Vojvodine. U isto vrijeme, ta podrška autonomiji, što se vidi iz istraživanja, nikako ne uspijeva da prodre u institucionalnu razinu, jednostavno, da se nametne kao tema broj jedan. Sve stranke samo u izbornoj promidžbi nude Vojvodini sudsku i izvršnu vlast, po uzoru na Ustav iz 1974., i promjenu Ustava do Zakona o nadležnostima i o financiranju AP Vojvodine. Jedino Vojvođanska partija nudi novo i drugačije rješenje od DS, SDS, LSV, SVM, SNS.

Vojvođanska partija se zalaže za ravnopravan odnos Srbije i Vojvodine u složenoj zajedničkoj državi i za donošenje novog ustava u kojem će Vojvodina biti definirana kao republika u sastavu složene države Srbije. Ova je stranka članica Vojvođanske konvencije - saveza vojvođanskih stranaka i organizacija koji se zalažu za ideju formiranja „Savezne Republike Srbije", koju bi ravnopravno činili Srbija i Vojvodina. Vojvođanska partija ima tri jasna zahtjeva, a to su promjena Ustava, federalizacija Srbije i da Vojvodina dobije status Republike.

Vojvodina jedini entitet SFRJ, čiji ustavno-pravni položaj nikada nije formalno riješen

Ustavom iz 1974. godine, Vojvodina je bila definirana kao jedna od osam konstituanata federacije, što implicira da je danas, 24 godine nakon raspada SFRJ Vojvodina jedini entitet SFRJ, čiji ustavno-pravni položaj nikada nije formalno riješen. Za razliku od domaće, međunarodna javnost je ove činjenice potpuno svjesna. Na Međunarodnoj mirovnoj konferenciji održanoj u Londonu 1992. godine, Vojvodinana kojoj su sudjelovali generalni tajnik UN, predstavnici pet stalnih članova Vijeća sigurnosti, dvanaest država Europske unije, predstavnici SR Jugoslavije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, kao i predstavnici susjednih zemalja , te Kanade, Japana, Turske, Saudijske Arabije, predstavnici OEBS-a, Konferencije islamskih zemalja, Međunarodnog Crvenog križa i drugi, usvojen je tekst u kome se precizira da Srbija (i Crna Gora) imaju obvezu da "građanima Kosova i Vojvodine vrate sva građanska i ustavna prava ... ". Građani Kosova su, umjesto vraćanja ustavnih prava, što znači prava koje je podrazumijevao ustav iz 1974. godine, odlučili formirati svoju nezavisnu državu.

Međunarodna javnost je i 2007. godine pokazala da je svjesna da ustavni položaj Vojvodine nije riješen.UstavUstav ne regulira najbitnija pitanja autonomije, već to ostavlja zakonskoj regulativi, koju republika usvaja mimo utjecaja autonomija, prepušta reguliranje teritorija autonomnih pokrajina, promjenu granica između autonomnih granica, uređuje pitanja poljoprivrede, vodoprivrede, industrije, zdravstva, prometa, prosvjete, ekologije, javnog informiranja, ljudskih manjinskih prava, upravljanje pokrajinskom imovinom Na zahtjev Vijeća Europe, 18. ožujka 2007. godine, članovi Venecijanske komisije, koju su sačinjavali pravni stručnjaci iz Engleske, Belgije, Austrije, Poljske i Finske su saopćili svoje mišljenje o Ustavu Republike Srbije iz 2006. godine, u kome između ostalog stoji da:

,,Ustav ne regulira najbitnija pitanja autonomije, već to ostavlja zakonskoj regulativi, koju republika usvaja mimo utjecaja autonomija, prepušta reguliranje teritorija autonomnih pokrajina, promjenu granica između autonomnih granica, uređuje pitanja poljoprivrede, vodoprivrede, industrije, zdravstva, prometa, prosvjete, ekologije, javnog informiranja, ljudskih manjinskih prava, upravljanje pokrajinskom imovinom...Člankom 184 je regulirano da autonomna pokrajina ima izvorne prihode kojima financira svoje nadležnosti, ali vrstu i visinu izvornih prihoda autonomnih pokrajina ne određuje Ustav već zakon kojim se određuje sudjelovanje autonomnih pokrajina u dijelu prihoda Republike Srbije, stoga, nasuprot onome što navodi, Ustav uopće ne jamči autonomiju, jer ona u potpunosti ovisi od toga da li je Narodna skupština Republike Srbije spremna provesti samoupravu ili ne. To i način kako je usvojen Ustav - Vojvodinabez prethodne rasprave u republici i pokrajinama, pokreće pitanje njegove legitimnosti "

Vojvodina Republika

Vojvođanska partija u svom programu i djelovanju traži ravnopravan ustavni položaj Vojvodine u Srbiji kao složenoj, zajedničkoj državi. I u tijeku je prikupljanje peticije za promjenu Ustava. U programu Vojvođanska partija je definirano: „Da federalnu jedinicu Vojvodinu - kao konstitutivni entitet ustavno i statusno ravnopravan s drugim federalnim jedinicama u složenoj državi Srbiji treba definirati kao Republiku Vojvodinu, s republikanskim uređenjem u kome su dva aspekta ustavno posebno zaštićena: građanska ravnopravnost i etnička ravnopravnost i konstitutivnost. Vojvodina mora biti Republika koja će posjedovati zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, koja će raspolagati vlastitom imovinom, financijama i resursima, kao i Ustav koji će biti u skladu sa saveznim Ustavom buduće zajedničke državne zajednice!Vojvođanska partija uvažava povijesno i neotuđivo pravo Srbije na državnost, suverenitet i međunarodno - pravni subjektivitet.

U zajedničkom interesu svih, složena država Srbija prenosi dio svog suvereniteta na federalne jedinice. U budućoj složenoj, ustavno reformiranoj državi Srbiji, Vojvodina je federalna jedinica sa statusom republike, koja seVojvodina konstituira u skladu s tradicijom i vlastitim povijesnim, geopolitičkim, kulturološkim, etničkim i drugim posebnostima, s pravom na vlastiti ustav, zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast, te raspolaganje vlastitom imovinom, prihodima i prirodnim resursima, uz ustavnu garanciju ostvarivanja ljudskih, manjinskih, radnih i socijalnih prava za sve građane po najvišim međunarodnim standardima.

Ustavom Republike Vojvodine treba utvrditi status njenih tradicionalnih regije: Bačke, Banata i Srijema i principe njihovog konstituiranja. Na demokratskim izborima izabrana, višedomna Skupština Republike Vojvodine bira Predsjednika Republike Vojvodine, čelnike skupštine i njezinih domova i mandatara za sastav Vlade Republike Vojvodine, na čiji prijedlog imenuje Vladu Republike Vojvodine. U skladu sa svojim nadležnostima, Skupština Republike Vojvodine i Vlada Republike Vojvodine delegiraju, odnosno imenuju vojvođanske predstavnike u predstavničkim tijelima i drugim ustavnim institucijama i organima složene, zajedničke države".

Vojvođanska partija prikuplja potpise potpore peticiji za promjenom Ustava Republike Srbije po kojem bi Vojvodina imala status Republike u federalnoj državi Srbiji. Potpisi se prikupljaju na teritoriju cijele Vojvodine, Peticiju Vojvođanska partije je do sada potpisalo više od 30 000 građanki i građana Vojvodine. Bez obzira da li će doći do promjene vlasti u Vojvodini ili će aktualna vlast završiti svoj mandat 2016., Vojvođani i Vojvođanke ne mogu očekivati značajnije promjene već da će se vojvođanska zemlja prodavati u bescjenje strancima, a sami Vojvođani biti još siromašniji.

Zlatko Ifković

 

HKV.hr - tri slova koja čine razlikuAgencija za elektroničke medijePrilog je dio programskoga sadržaja "Događaji i stavovi", sufinanciranoga u dijelu sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Ned, 19-05-2024, 04:48:36

Potpora

Svoju članarinu ili potporu za Portal HKV-a
možete uplatiti i skeniranjem koda.

Otvorite svoje mobilno bankarstvo i skenirajte kod. Unesite željeni novčani iznos. U opisu plaćanja navedite je li riječ o članarini ili donaciji za Portal HKV-a.

barkod hkv

Komentirajte

Zadnji komentari

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

AKT

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)91/728-7044

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2024 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.