Blaćenje Hrvatske koje sami plaćamo

 

Dana 4. prosinca 2009. g. na kioscima u javnoj prodaji pojavit će se tjednik srpske nacionalne manjine "Novosti", koji izlazi već 10 godina u tiražu od 5000 primjeraka i distribuira se besplatno po povratničkim srpskim sredinama u Hrvatskoj.

To ne bi bila nikakva novost da taj tjednik koji izdaje Srpsko narodno vijeće i Vijeće općina Vukovar, a financira se novcem hrvatskih poreznih obveznika, preko Savjeta za nacionalne manjine Vlade RH, već nekoliko godina unazad sustavno iz broja u broj vrijeđa i pljuje po Republici Hrvatskoj i hrvatskom narodu. Hrvate se optužuje za ksenofobiju i netoleranciju, tvrdi se da Hrvati posebno mrze Židove, Srbe i Muslimane,Hrvate se optužuje za ubijanja, klanja i progonstvo Srba, iskorjenjivanje srpskih sela i slično. Hrvatski Domovinski rat u toj tiskovini naziva se dogovorenim, građanskim ratom, a Oluja se proklinje i naziva sramotnim ljetom, dok su hrvatski branitelji „solunaši koji su koristili sva sredstva da unište sve što je srpsko".

Prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana uspoređuje s Antom Pavelićem i naziva ga se preodjevenim staljinističkim generalom JNA. Za Srbe se kaže da su hrvatski Indijanci koji žive u svojevrsnim rezervatima. Republiku Hrvatsku uspoređuju s Izraelom, a Srbe iz "Krajine" s Hezbollahom.

Na ovakva pisanja u časopisu koji izlazi u Republici Hrvatskoj (tiska se u Banja Luci) tijekom 2006. g. Koordinacija braniteljskih udruga hrvatskog kraljevskog grada Knina više je puta upozoravala hrvatsku javnost, predsjednika Savjeta za nacionalne manjine Aleksandra Tolnauera i predsjednika Vlade RH Ivu Sanadera, ali bezuspješno.

Navedena tiskovina i dalje je nastavila s objedama na račun RH, hrvatskog naroda, hrvatskih branitelja i prvog hrvatskoga predsjednika Franje Tuđmana, a sada će te bljuvotine nuditi i na kioscima. Tako u najnovijem broju 518 od 20. studenog 2009. g. novinar Srećko Pulig u tekstu pod nazivom Izlazak u geto, navodi „ jer, etničko čišćenje (taj rasistički eufemizam za ekstremno ljudsko stradavanje) jest, bio i ostao tajni nauk hrvatske javnosti (to se danas vidi po žilavoj odbrani njegovih tekovina )“.

U istom broju Milorad Pupovac izvješćuje o novinarskom pojačanju u liku Igora Mandića pa je za očekivati i veće (ako je to moguće) vrijeđanje hrvatskih vrijednosti, a kako se vidi u zadnjim brojevima, sve više i Katoličke crkve i kršćanskih simbola (križa). I sve to, dakako, plaćeno je novcem hrvatskih poreznih obveznika.

Kada smo pogledali sporazum sklopljen između HDZ-a i SDSS-a i potpisan u Zagrebu 10. siječnja 2008. g. od strane Ive Sanadera i Vojislava Stanimirovića više nas nije čudila podrška Vlade RH toj tiskovini. Mi ih častimo novcem a oni nas blate. Možda smo to i zaslužili?

Tomislav Čolak, Knin

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.