Stalno vraćanje u pogubnu jugobalkansku prošlost i poticanje međuhrvatskih podjela

Gomile balkanski podmuklog verbalnog smeća kojim se od prije nekoliko tiedana preko medija i Sabora žestoko zatrpava novoizabrana domoljubna Vlada, posebice ministar kulture Zlatko Hasanbegović, ali i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović samo su posljednji u nizu primjera na koji način operiraju 'bivši' Jugoslaveni i njihovi nasljednici u Hrvatskoj.

Apsolutna netrpeljivost ('mi ili oni') prema trenutnim čelnicima i dužnosnicima hrvatske države, koji se ne boje pokazati svoje domoljublje, još jednom je do srži ogolila njihovu 'bivšu' odnarođenost i jasno potvrdila kako im prvenstveni politički zadatak ostaje borba protiv slobodoljubivih Hrvata i postavljanje prepreka na svakom koraku koji vodi napretku moderne Hrvatske.

Stalno vraćanje u pogubnu jugobalkansku prošlost i poticanje međuhrvatskih podjela na fašiste i antifašiste, po velikosrpskom obrascu iz tog vremena, toliko im je ušlo pod kožu da je to očito postalo jedna od najjačih karika u njihovom DNA lancu. Ali i vrlo profitabilno zanimanje jer se njihovo profesionalno bdijenje nad 'ustaškom zmijom u srcu hrvatskog naroda' (samo još) u Hrvatskoj nagrađuje gomilama novca, najboljim položajima u društvu, i zlatnim publicitetom u medijima.

Pogledajte samo te tragikomične, jugotitoizmom zatucane zombije, tipa Milanović, kako nakon propasti njihova 'raja na zemlji', niti uz najveće pozicije koje im hrvatska država danas daje, nikako ne uspijevaju uspostaviti dodir s vremenom i stvarnošću u kojoj sada žive. Nego i dalje u mraku svoje 'bivše' ideološke zaslijepljenosti kuju paklene planove kako razbiti slogu i bolju budućnost hrvatskog naroda ('We'll give them hell'!)

„Antifašistička histerija“

Što je previše, previše je. Njihova najnovija 'antifašistička' histerija, vražje orkestrirana iznutra i izvana, koja je s posebnom osvetoljubljivošću obrušila na ministra kulture Zlatka Hasanbegovića, zahtijeva skidanje maski i krajnje otvoren (raz)govor. Kako vodećih hrvatskih intelektualaca i javnih ličnosti tako i većine slobodoljubivog hrvatskog ParazitiVrijeme je dakle da sve zdrave snage te jednoumne bigote u hrvatskom društvu, indoktrinirane jugotitoističkom ideologijom i mitovima, konačno nazovu pravim imenom- odnarođenim parazitima. Iz jednostavnog razloga što oni u biti ništa drugo ne rade, osim što sekao zatvorski čuvari hrvatskog naroda destljećima tove na njegovim leđima na račun borbe protiv nekakvog imaginarnog 'hrvatskog fašizma'.naroda, kojeg zlonamjerna politikaocrnjivanja fašizmom i nametanja podjela na hrvatske 'antifašiste' i 'fašiste' drži taocem već dugih 75 godina.

Važno je razumijeti kako se notorno ocrnjivanje Hrvatske i Hrvata fašizmom kao vidom perfidne borbe protiv procvata hrvatske slobode, nesmetano nastavlja samo zato što mi kao narod još nismo akumulirali dovoljno volje, sloge i resursa da bi se mogli efikasno boriti protiv toga.

Vrijeme je dakle da sve zdrave snage te jednoumne bigote u hrvatskom društvu, indoktrinirane jugotitoističkom ideologijom i mitovima, konačno nazovu pravim imenom- odnarođenim parazitima. Iz jednostavnog razloga što oni u biti ništa drugo ne rade, osim što sekao zatvorski čuvari hrvatskog naroda destljećima tove na njegovim leđima na račun borbe protiv nekakvog imaginarnog 'hrvatskog fašizma'.

Vrijeme je da i šutljiva većina, koja se ponaša u stilu 'politika me ne zanima', bude više vidljiva i aktivna u osporavanju politike kontinuiranog i podmuklog taočenja Hrvatske jugobalkanskom prošlošću, koji se upravo njoj najviše obija o glavu. Ali ne na odvratan, balkanski primitivan način.Pljuvanjem, prijetnjama i prostačkim vrijeđanjem, kojim se postiže suprotan efekt. Već na uljuđen i učinkovit način kako se to radi u civiliziranim državama demokratskog Zapada.

Vidite, kada bi sada desetci tisuća običnih hrvatskih 'hasanbegovića' kojima je stalo do spasa od tamnice 'bivšeg' jednoumlja, zatrpalo filijale i društvene mreže tih donkihotskih čuvara 'revolucije koja teče'pismima i porukama da pogledaju malo bolje u svoju sramotnu jugotitoističku prošlost, prije nego počmu optuživati današnje slobodoljubive Hrvate za fašizam, onda bi oni sigurno razmislili isplatili im se i dalje forsirati taj bolesni cirkus.

Zaista, može li jedna 'ustaška' kapa biti važnija od stotina tisuća zvijerski likvidiranih i milijuna raseljenih Hrvata za vrijeme njihove voljene Jugoslavije? U kojoj su strijeljanja po kratkom postupku bez ikakvog suda i presude bila vrhunac pravde.

Takvim licemjernim ponašanjem današnji samozvani antifašisti u Hrvatskoj nisu samo neprijatelji slobode i ugleda hrvatskog naroda nego i ugleda časnih antifašista širom svijeta iza čijih skuta skrivaju genocidne zločine svojih očeva i idola. Milovan Đilas, koji nikada nije bio poznat po ljubavi prema Hrvatima, ipak je priznao da je organizirani pokolj nad njima, nakon što je 2. svjetski rat već završen bio,počinjen na rasnoj osnovi ('Hrvati su morali umrijeti da bi Jugoslavija mogla živjeti'). Tragično je, ali istinito, da se ta jugotitoistička ideologija, kojom se ponose današnji hrvatski 'antifašisti', skoro ne može razlikovati od nacizma!

Politička nezrelost

Što posiješ to ćeš i požnjeti, kaže stara mudrost. Činjenica je da se profesionalni prodavači bivše magle zvane 'opasnost od ponovnog buđenja hrvatskog fašizma' u Hrvatskoj još uvijek održavaju ne zahvaljujući tmurnom nebu već kombinaciji međusobno povezanih unutarnjih i vanjskih čimbenika među kojima politička nezrelost velikog broja Hrvata igra važnu ulogu.

Dajući se zavesti,na izborima nakon Tuđmanove smrti, naivni Hrvati, ponovo su ih vratili na vlast i time sami stvorili plodno tlo za ponovno bujanje bivših 'krivica', mitova, strahova, međusobnih podjela i novih'regionalnih zajednica'. Što se uskoro pretvorilo u glavna pitanja oko kojih su se lomila sva koplja dok je Hrvatska u međuvremenu programirano patila i propadala. Zahvaljujući ponovno zahuktalom, virtualnom ratu hrvatskih 'antifašista' i 'fašista', kojeg su za vrijeme svoje vladavine žestoko provocirali i forsirali Mesić, Josipović i Milanović, gospodarski razvitak, fokus na budućnost i sve drugo bilo je potisnuto u drugi pIan. Osim naravno, politike 'detuđmanizacije' i reintegracije u 'novu' regionalnu zajednicu s Srbijom. Kako Hrvatska ne bi, prema otvorenom priznanju tadašnjeg predsjednika Mesića i čelnika EU, 'previše odskočila od svoje Regije' i time izazvala ljubomoru i socijalne nemire u Srbiji. Rezultat toga je današnje (bivše) stanje u hrvatskom društvu.

Kako bi se produžilo takvo stanje, koje (daj što daš) izvanredno pogoduje stvaranju nove 'regionalne zajednice', vanjsku potporu današnjim hrvatskim 'antifašistima' daje 'međunarodna zajednica' centara moći iz onih zemalja koji su oduvijek bile nesklone slobodi Hrvatske. Ali zato jako sklone stvaranju balkanskih 'Regiona' kojima dominiraju velikosrbi. I kao da ta besmislena bivšejugoslavenska podjela na 'antifašiste' i 'fašiste' u malobrojnom hrvatskom društvu danas sama po sebi nije dovoljno loša, u Hrvatskoj je došlo do poplave financiranja raznoraznih nevladinih organizacija i bizarnih udruga čija se glavna aktivnost svodi na potkopavanje želje većine hrvatskog naroda da živi slobodno i razvija se u skladu s svojim vrijednostima i mogućnostima.

Okamenjeni jugoljevičari

Sve te današnje grlate i hiperaktivne hrvatske 'antifašiste' iz SDP-a, koje uglavnom čine djeca visokih dužnosnika ZPSve te današnje grlate i hiperaktivne hrvatske 'antifašiste' iz SDP-a, koje uglavnom čine djeca visokih dužnosnika bivšeg jugokomunističkog režima što su od malih nogu bila hranjena srebrenom žlicom i mitovima o Titu i Jasenovcu, okamenjene jugoljevičare, otkačene anarhističke klipane, jeftine oportuniste i opskurne udruge, spomenuta 'međunarodna zajednica' ujedno koristi i kao katalizator za stvaranje 'nove' regionalne zajednice Zapadni Balkan u okviru EU. Kojom bi, prema njihovom planu, ponovo trebali dominirati (veliko)Srbi.bivšeg jugokomunističkog režima što su od malih nogu bila hranjena srebrenom žlicom i mitovima o Titu i Jasenovcu, okamenjene jugoljevičare, otkačene anarhističke klipane, jeftine oportuniste i opskurne udruge, spomenuta 'međunarodna zajednica' ujedno koristi i kao katalizator za stvaranje 'nove' regionalne zajednice Zapadni Balkan u okviru EU. Kojom bi, prema njihovom planu, ponovo trebali dominirati (veliko)Srbi.

Jer 'jedino Srbi od svih balkanskih naroda imaju kralježnicu' (lord David Owen) i jedino su oni 'sidro sigurnosti na Balkanu'!? (bivši francuski predsjednik, Francois Mitterrand). Takva politika 'međunarodne zajednice', jasno je definirana u Ugovoru o stabilizaciji i pridruživanju, potpisanom 29. listopada 2001. od strane tadašnjeg SDP-ova premijera Račana, kojim se proces pristupanja Hrvatske u EU uvjetuje ponovnim čvrstim povezivanjem s Srbijom i drugim državama nastalim raspadom bivše Jugoslavije, (minus Slovenija plus Albanija).

Kako bi se dakle novoformirana hrvatska vlada i većina slobodoljubivog naroda treba suočiti s najnovijom ofanzivom hrvatskih 'antifašista'i 'bivših' velikosrba koji sezbog dolaska na vlast domoljubnih Hrvata i ukidanja nezasluženih privelegija sada osjećaju ugroženi, ukopavaju se u bivše rovove i nastoje vratiti 'dobra stara vremena'?

Kao prvo, bez ikakvog ustručavanja treba ih nazvati pravim imenom - odnarođenim parazitima. Koje je vrijeme davno pregazilo. Kakvog naime smisla ima danas, 70 godina nakon svršetka 2. svjetskog rata, njihovo kićenje antifašističkim perjem i donkihotsko izmišljanje hrvatskog fašizma? Osim da za dobru plaću i privelegije i dalje igraju 'bivšu' ulogu zatvorskih čuvara hrvatskog naroda i usput ga ispod žita nastave naguravatiu 'Našu Regiju'.

Zlokobni relikt jugobalkanske prošlosti

Realno gledajući, u današnjoj modernoj Hrvatskoj oni nisu ništa drugo do zlokobni relikt jugobalkanske prošlosti koja joj je u prošlom stoljeću nanosila kolosalnu štetu. Sve dok u Domovinskom ratu hrvatski narod nije nadišao međusobne podijele iz tog vremena i izišao kao pobjednik. Iz biti ili ne biti rata koji su mu nametnula'antifašistička' i velikosrpska 'braća'.

Drugo, dežurnim hrvatskim 'antifašistima', 'bivšim' velikosrbima i njihovim vanjskim sponzorima treba stalno ponavljati činjenicu da hrvatskom narodu, koji je u svojoj mukotrpnoj povijesti prošao sve moguće vrste ratova i načine porobljavanja, nitko i nikada nije uspio zatrti osnovnu ljudsku želju da živi slobodno. I sada kada je konačno stigao svome cilju, to sigurno neće uspijeti ni posljednjim TamničenjeSve dotle dok im međusobno pomiren i složan hrvatski narod jasno i glasno ne kaže da Hrvatska više nije njihov plijen ni lutka na koncu s kojima se mogu igrati kako hoće. Sazrelo je vrijeme je da se većina hrvatskog naroda, koja ide u korak s vremenom i gleda u budućnost, ujedini u gađenju zlonamijernom ocrnjivanju fašizmom iopiranju 'novom' regionalno balkanskom tamničenju bilo koje vrste.ostacima nekoć moćnog i dobro podmazanog jugototoističkog stroja za uništavanje slobodoljubivih Hrvata.

Treće, dužnosnicima zemalja iz čijih centara moći dolaze mentori i sponzori današnjih 'antifašista' u Hrvatskoj otvoreno treba reći kako svi znamo da iza toga stoji plan ponovnog taočenja Hrvatske 'novom' zapadnobalkanskom zajednicom, čime bi se zadovoljilo i makar nakratko primirilo njihovog 'novog' regionalnog i starog balkanskog bully lidera, Srbiju.

Četvrto, hrvatsko-srpske odnose treba svesti na nužni minimum sve dotle dok su u njoj na vlasti glavni velikosrpski inspiratori i okupatori u fašističkoj agresiji na Hrvatsku i BiH, Miloševićevi i Šešeljevi najbliži suradnici - Nikolić, Vučić i Dačić.

'Hrvatska nikada ne smije zaboraviti da Srbi nikada neće napustiti ideju širenja na Dalmaciju i mora biti spremna za situaciju kada ponovo iniciraju rat' tvrdi Phillip J. Cohen, američki Židov i autor knjige 'Tajni rat Srbije', (Slobodna Dalmacija, 14. svibnja, 1988. str. 6 i 7.)

Moglo bi se još nabrajati puno toga ali ništa od ovoga što je nabrojano samo po sebi neće spriječiti novokomponirane hrvatske 'antifašiste',' bivše' velikosrbe i 'međunarodnu zajednicu' centara moći nesklonih hrvatskoj slobodi da nastave svoj 'business as usual'. Sve dotle dok im međusobno pomiren i složan hrvatski narod jasno i glasno ne kaže da Hrvatska više nije njihov plijen ni lutka na koncu s kojima se mogu igrati kako hoće. Sazrelo je vrijeme je da se većina hrvatskog naroda, koja ide u korak s vremenom i gleda u budućnost, ujedini u gađenju zlonamijernom ocrnjivanju fašizmom iopiranju 'novom' regionalno balkanskom tamničenju bilo koje vrste.

Ta većina, na prošlim je predsjedničkim i parlamentarnim izborima izabralada želi živjeti u slobodi. Što između ostalog znači da život običnog hrvatskog čovijeka, bez obzira na ideološki, vjerski i bilo koji drugi predznak,više ne smije biti zagušivan 'antifašističkim' i 'fašističkim' obmanama i mitovima prošlosti niti rad institucija hrvatske države i društva smije biti diktiran od strane grlatih jugonostalgičnih siledžija.

Željko Dogan

Ned, 23-02-2020, 11:11:18

Najave

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

1 klik na Facebooku za hkv.hr

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)1/481-0047

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2020 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.