„Antifašisti“ i podjele u društvu od kojih neki dobro žive

Nova ugroza planetarnih razmijera nadvila se nad svijet prije dva tijedna. Mediji iz 'Naše Regije' javljaju kako su hrvatski 'antifašisti' na sve relevantne adrese međunarodne zajednice žurno odaslali alarmantne apele upozorenja - u Hrvatskoj su na vlast došli fašisti! A to isto učinili su i u hrvatskim medijima i u Hrvatskom saborusa toliko dojmljive strasti da su vjerojatno i mrtvom drugu Titu natjerali suze na oči. Toliko su jaki njihovi argumenti da će sada sigurno međunarodna zajednica u što kraćem roku glavninu svojih snaga iz Sirije, Iraka i Libije morati prebaciti u 'Našu Regiju' i borbu s ISIL-om podrediti borbi protiv novoizabrane Hrvatske vlade.

Jer, kako će se inače moći spasiti svjetski mir išto je još važnije - neprikosnovena istina uklesana u kamenu jugobalkanskih 'antifašista' o 'najvećem sinu naših naroda i narodnosti', Bleiburgu, Jasenovcu i 'urođenoj sklonosti Hrvata fašizmu'? Možemo se mi šaliti koliko god hoćemo, ali mnoge je ljude ipak iznenadila količina 'bivše' mržnje i zaslijepljenosti 'hrvatskim fašizmom', kojim samoproglašeni hrvatski antifašisti ne prestaju nemilosrdno bičevati novog hrvatskog premijera i njegove ministre nakon gubitka vlasti na nedavnim parlamentarnim izborima. No, zar je to zaista iznenađenje? Iznenađenje bi PanikaNjihova dakle 'antifašistička' panika nakon gubitka nedavnih predsjedničkih i parlamentarnih izbora u Hrvatskoj još je jednom jasno iznijela na vidjelo koliko je kod mentalno zapečećenih Jugoslavena duboko ukorijenjena 'bivša' mržnja i prijezir prema istinskoj slobodi Hrvata. Sad bi nam valjda trebalo biti jasnije zašto, kada se tako klonirani jugotitoistički zombiji instaliraju u vrh piramide vlasti hrvatskog naroda, dolazi do međusobne netrpeljivosti, podjela i stanja u kojem se Hrvatska nalazi u posljednjih 15 godina.bilo da oni to ne čine. Uostalom, što su to još drugog pokazali da znaju raditi osim onog što su kao zatvorski čuvari hrvatskog naroda radili u zadnjih 70 godina?

A to je prodavati narodu maglu, plašiti ga 'buđenjem fašizma'i toviti se debelo na državnim jaslima. Oni koji su zaduženi za to znaju još lijepiti etikete fašista te proganjati i uništavati svakog Hrvata koji se zalagao i zalaže za slobodu svog naroda. To je u njihovom mozgu ugrađeni Pavlovljev refleks koji se javlja svaki put kada se hrvatski narod pokuša ili uspije osloboditi 'bratskog' zagrljaja jugobalkanskih 'antifašista'. Zar nam primjeri 'fašizma' Andrije Hebranga starijeg, Savke, Tripala, Brune Bušića, braće Veselica, Tuđmana i tisuće drugih nisu dovoljni?

Njihova dakle 'antifašistička' panika nakon gubitka nedavnih predsjedničkih i parlamentarnih izbora u Hrvatskoj još je jednom jasno iznijela na vidjelo koliko je kod mentalno zapečećenih Jugoslavena duboko ukorijenjena 'bivša' mržnja i prijezir prema istinskoj slobodi Hrvata. Sad bi nam valjda trebalo biti jasnije zašto, kada se tako klonirani jugotitoistički zombiji instaliraju u vrh piramide vlasti hrvatskog naroda, dolazi do međusobne netrpeljivosti, podjela i stanja u kojem se Hrvatska nalazi u posljednjih 15 godina.

Po šumama i gorama...

Mesiću, Josipoviću, Pusićki, Milanoviću i svim drugim odnarođenim „parazitima“ zakržljalim u dresuri i privilegijama bivše Jugoslavije, odgovara da se Drugi svjetski rat između hrvatskih 'antifašista' i 'fašista' nikada ne završi. Jer jedino na taj način oni sebi mogu osigurati opstanak na hrvatskoj političkoj sceni i spriječiti današnju mladež da se zajednički nadahnjuju ljubavlju za svoju prelijepu Domovinu. Želeći ih zadržati zatočene svojim 'bivšim' jednoumljem cilj im je da mladi hrvatski naraštaji ništa ne nauče iz tragične prošlosti svojih očeva već je, postupnom reintegracijom u 'Našu Regiju', opet ponove. Zato svako malo, uz silnu medijsku pompu, po šumama i gorama Lijepe naše organiziraju bizarne proslave borbe za Titovu Jugoslaviju u 2. svijetskom ratu i inzistiraju da se ta borba izjednači s borbom hrvatskih branitelja. Koji su hrvatski narod oslobodili tog porobljivačkog jugotitoističkog 'antifašizma' u Domovinskom ratu.

Zašto se dakle Mesić, Josipović, Milanović i svi drugi ponosni titoisti toliko očajnički love za antifašizam? Veliki razlog za to je što su od malih nogu odgojeni i odškolovani u uvjerenju da je hrvatsko domoljublje i skrb za vlastiti narod fašizam. No, još je veći razlog želja da time prikriju stravičnu zločinačku prošlost svojih roditelja. Naime, povijest antifašizma ne pamti takve bestijalne masakre kakve su izvršili Titovi 'antifašisti' nad Hrvatima nakon svršetka 2. svjetskog rata.

Vidite, bez obzira koliko su samozvani jugotitoistički antifašisti u prošlosti bili zli prema hrvatskom narodu, neki od ZločinciKada se samo malo zagrebe ispod površine zemlje u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj čitava brda do kostiju ogoljelih dokaza svjedoče o kakvom se jezivom (anti)fašizmu tu zapravo radilo. Svakom istinskom antifašistu i čovjeku s karakterom, koji na te činjenice gleda slobodno i otvorenih očiju, takva vrsta genocidnih 'antifašista' i njihov vođa Tito se gade.njih genocidni manijaci i zločinci koji su se sadistički iživljavali nad razoružanim vojnicima i bespomoćnim civilima nakon svršetka 2. svjetskog rata dovoljno je bilo da oni te svoje stravične zločine proglase antifašizmom i tu je priči bio kraj. Time su taj svoj monstruozni 'antifašizam' pretvarili u nedodirljivu svetu kravu. Dogmu kojom se sve pokriva i koja ih za sve iskupljuje. I svi su im morali vjerovati.

Iako, kada se samo malo zagrebe ispod površine zemlje u Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj čitava brda do kostiju ogoljelih dokaza svjedoče o kakvom se jezivom (anti)fašizmu tu zapravo radilo. Svakom istinskom antifašistu i čovjeku s karakterom, koji na te činjenice gleda slobodno i otvorenih očiju, takva vrsta genocidnih 'antifašista' i njihov vođa Tito se gade.

Posramili su ih se čak i oni od kojih bi se to najmanje očekivalo. Tako je, podnoseći ostavku na mijesto potpredsjednika u prvoj poslijeratnoj jugoslavenskoj vladi 18. kolovoza 1945. Milan Grol izjavio:' Ovo nije država nego klaonica'. Sličnog je mišljenja bio i u to vrijeme jedan od najbližih Titovih suradnika, Milovan Đilas koji je u knjizi (na Zapadu izišloj pod naslovom 'Wartime', 1977.) u jednom od svojih intervjua izjavio: 'Pokolj kakav se provodio nad Hrvatima nije poznat u europskoj civilizaciji.'

Histerija odnarođenih parazita

U vremenu od 1945. do 1991. koliko je trajala takva 'antifašistička sloboda' Hrvatske stotine tisuća Hrvata je pobijeno, milijuni su raseljeni, tisuće su umoreni ili psihički uništeni u jugokomunističkim kazamatima, a stotine hrvatskih iseljenika koji su se zalagali za slobodu Hrvatske u državama demokratskog Zapada bilo je likvidirano ili ranjeno od strane zloglasne Titove tajne policije.

Zločinci, koji su počinili tako grozna zlodjela i nasilje nad vlastitim narodom, mogu biti antifašisti samo u očima onih odnarođenih parazita koji su, na račun njihove 'herojske borbe', protiv prava i želje hrvatskog naroda na vlastitu slobodu i državu, sebi osigurali lagodan život i privelegirani položaj u društvu.

Njihova najnovija histerija o 'opasnosti ponovnog buđenja fašizma u Hrvatskoj' koju, razjareni gubitkom vlasti, opet šire Hrvatskom, 'Našom Regijom' i svijetom, još je jedanput debelo podcrtala koliko je važno da se takvi odnarođeni paraziti maknu s ključnih mjesta u današnjem hrvatskom društvu. Sve dok promašeni jugonostalgičari i samozvani antifašisti sa svojom 'istinom' budu bahato paradirali hrvatskom političkom i medijskom scenom u Hrvatskoj neće biti mira, napretka ni sklada.

Paradoksalno je da 'buđenje fašizma u Hrvatskoj' najviše provociraju upravo takvi hrvatski 'antifašisti' koji, ParatiziNjihova najnovija histerija o 'opasnosti ponovnog buđenja fašizma u Hrvatskoj' koju, razjareni gubitkom vlasti, opet šire Hrvatskom, 'Našom Regijom' i svijetom, još je jedanput debelo podcrtala koliko je važno da se takvi odnarođeni paraziti maknu s ključnih mjesta u današnjem hrvatskom društvu. Sve dok promašeni jugonostalgičari i samozvani antifašisti sa svojom 'istinom' budu bahato paradirali hrvatskom političkom i medijskom scenom u Hrvatskoj neće biti mira, napretka ni sklada.zaslijepljeni jugokomunističkom floskulom o podjeli Hrvata na partizane i ustaše, još uvijek slave i od hrvatskog naroda traže da poštuje Titov lik i dijelo. Djelo koje je od Bleiburga do Vukovara gotovo uspjelo istrijebiti Hrvate iz Hrvatske. Ne prekršivši pri tom, po mišljenju Mesića i njemu sličnih hrvatskih 'antifašista', niti jedan zakon i niti jedno načelo moralnosti.

Nova domoljubna vlada Tihomira Oreškovića i nova hrvatska predsjednica, gospođa Kolinda Grabar-Kitarović sada imaju prigodu na civiliziran način raskrstiti s lažima i mitovima pogubne jugobalkanske prošlosti. I onima koji podmuklo održavaju bivše podjele i zakočeno stanje u hrvatskom društvu. Vrlo je važno smanjiti miješanje i utjecaj takvih ljudi i njihovih sponzora koji iza zavjese ulažu golemi napor i sredstva da uruše hrvatsko zajedništvo i sabotiraju napredak hrvatske države. Ako je za njih borba za istinu, slobodu i prosperitet hrvatskog naroda fašizam neka im tako bude. Ali im treba otvoreno dati do znanja kako je njihovo vrijeme prošlo i kako nas više ne mogu tretirati kao retardirane Titove pionire koje mogu okretati kako hoće.

Ukloniti podjele

U ovom zbrkanom svijetu i labirintu 'naše' nove' Regije' gdje se još uvijek najbolje živi od 'bivših' laži i prijevara ne smijemo pobjeći od toga da se branimo istinom. Što nam drugo preostaje? Nastaviti živjeti poniženo i inferiorno u odnosu na druge kao u vrijeme bivše Jugoslavije? U nekoj vrsti crne luđačke košulje u koju nas kao fašiste stalno trpaju oni koji se zalažu da hrvatskom narodu njegova zlokobna jugobalkanska prošlost opet određuje i kroji budućnost. Kao u 'dobra stara vremena'.

Kada se prašina pomalo slegne na nedavne parlamentarne izbore u Hrvatskoj bit će vrlo važno da mi, obični Hrvati, stavimo na stranu naše navijačke strasti, gorčinu, zavist, podjele iz prošlosti i svi se skupa usredotočimo na mogućnosti koje nam budućnost pruža. Pustimo sada neka novoizabrana vlast, neopterećena ničim bivšim, i institucije pravne države rade svoj posao. A prošlost prepustimo povjesničarima koji će, temeljeći svoja istraživanja na čvrstim dokazima i relevantnim činjenicama, sada slobodno moći rješavati povijesne kontroverze.

Jasno je da ćemo mi obični smrtnici i dalje na sve stvari gledati iz naše vlastite perspektive. Ono što je za jednoga dobro za drugoga će možda biti loše. Pobjeda jednih na izborima ili nogometnim utakmicama neke će učinit sretnima, druge tužnima. Nikada se svi nećemo složiti u svemu. Ali u važnim pitanjima ne smijemo se ponašati kao mala djeca koja ne znaju što su im zajedničke vrijednosti i što nas je kao narod kroz stoljeća očuvalo i održalo skupa.

Kada budemo u stanju na takav način razmišljati i gledati na stvari, tada i samo tada moći ćemo s istinskom domoljubnom slogom krenuti naprijed u bolje
sutra.

Zar nije vrijeme da se, 70 godina nakon svršetka 2. svjetskog rata, dobro sponzorirani multimedijski cirkus zvan 'Buđenje ustaštva' prestane kotrljati Hrvatskom? A skupa s njim i jeftino paradiranje otrcanih jugotitoističkih klonova izgubljenih u današnjem prostoru i vremenu, koji su u prošlom stoljeću gotovo uništili Hrvatsku i Hrvate.

Ako postoji jedna povijesna istina koju smo do sada morali uvidjeti onda je to ta kako nam stalno nametanje međusobnih podjela na osnovu zlonamjerno konstruiranih mitova o hrvatskom 'fašizmu' i 'antifašizmu' i naše sudjelovanje u tom cirkusu donosi golemu štetu. A korist samo onima koji od toga i dalje žele parazitski živjeti na račun hrvatskog naroda i onima izvana koji na račun toga Hrvatsku žele podjarmiti i iskorištavati za sebe.

Željko Dogan

Uto, 25-02-2020, 22:51:00

Najave

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

1 klik na Facebooku za hkv.hr

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)1/481-0047

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2020 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.