Sukob među europoslušnicima

 

sanader1Nakon što je službeni predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang u prvom krugu dobio mizernih 12 posto glasova, i ispao iz daljne utrke za Pantovčak, odbjegli bivši premijer Ivo Sanader iskoristio je taj izborni fiasko da pokuša svoj veliki i dramatični povratak u politiku.

Bez znanja stranačkog vodstva, Sanader je uz podršku manjeg broja njemu najlojalnijih HDZ ovaca, održao konferenciju za medije u središnjici HDZa, na kojoj je javno i oštro napao nesposobnu Jadranku Kosor, koju je prije šest mjeseci on sam postavio na čelo stranke i Vlade.

Sanaderov dramatični potez je u medijima korektno ocjenjen kao otvoreni pokušaj puča unutar HDZ-a.

Spin doktor Ivo javno je za izbornu katastrofu okrivio 'deficitarno' vodstvo Jadranke Kosor. Iz politike je naglo otišao, kaže on, jer nije bio spreman prodati hrvatski teritorij za ulazak u Europsku uniju. Arbitražni sporazum sa Slovenijom nije vidio, kaže, jer mu ga 'premijerka nije pokazala.'

Ivo Sanader je tako javno aludirao da je, za razliku od njega, Jadranka Kosor bila spremna prodati hrvatski teritorij za ulazak u Europsku uniju. I tu je Sanader nažalost u pravu. Jadranka Kosor dugo je vremena od hrvatskog naroda skrivala tijek pregovora sa Slovenijom. Otvoreno je lagala o sadržaju sporazuma, i na kraju je prihvatila vrlo štetnu divlju arbitražu po nejasnim kriterijima koji doista dovode u pitanje hrvatske granice, hrvatsko kopno i dijelove hrvatskog mora.

No Ivo Sanader, za vrijeme svoje vladavine nije bio ništa manje štetan. Na čelo HDZa je došao izbornom prijevarom, zatim je nemilosrno rastjerao sve one koji bi mogli drugačije misliti od njega. Okružio se poslušnicima i karijeristima. Osobno se neobjašnjivo obogatio. Hrvatsku je rasprodao strancima. Hrvatske generale je progonio i izručio stranim sudovima. Europskoj uniji je dozvolio da se nad nama izživljava i da nas sustavno ponižava. Talijanima je dozvolio da neometano plove hrvatskim Jadranom i izlovljavaju našu ribu. Ponizno se klanjao stranim interesima, a kod kuće je nemilosrdno gazio po svima onima koji se nisu klanjali njemu. Mnogi su ga smatrali glavom umrežene koruptivne hobotnice koja je za svoje i za strane interese upravljala Hrvatskom, na štetu Hrvatske.

Akademik Josip Pečarić jednom je napisao 'kada gazda mijenja slugu, onda bira boljeg slugu'. Sanaderovim odlaskom iz politike, na svoje je mjesto postavio njemu krajnje poslušnu Jadranku Kosor. No nakon nekog vremena, Sanaderova sluškinja je našla nove gazde. Strani interesi su tako u Hrvatskoj dobili još boljeg slugu od Sanadera. Jadranka je uz osmjeh, potpisivala sve što su od nje tražili. Za uzvrat dobila je svesrdnu podršku nehrvatskih medija, ali zato je na izborima izgubila podršku hrvatskog naroda.

Slavni HDZ, onaj kojeg je predvodio Franjo Tuđman, onaj koji je stvarao hrvatsku državu, danas se pretvorio, u servilnu stranku oportunista i karijerista, spremnih odustati od suvereniteta i samostalnosti hrvatske države. To nije HDZ kojeg je stvorio Franjo Tuđman. To je HDZ kojeg su oblikovali Ivo Sanader, Jadranka Kosor i njihovi poslušnici.

Ovo što danas gledamo je otvoreni sukob jedne skupine stranih poslušnika s drugom. Nadajmo se da će ovaj sukob otvoriti oči onim pravim hrvatskim rodoljubima koji su iz puke vjernosti još uvijek ostali u HDZu.

Tuđmanov HDZ je stvarao nezavisnu hrvatsku državu, a ovaj Sanaderov i Kosoričin ju danas sustavno ruši.

Marjan Bošnjak, glavni tajnik stranke Jedino Hrvatska

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.