Nevidljivi saveznik «ludog Radovana»!

 

Bez obzira na sav užas pokolja u Srebrenici kao i na ostala Karadžić-Mladićeva (ne)djela, uključivo i genocid, upravo je groteskno da se sudi samo ideologu tih ratnih zločina a zaboravlja se odgovornost njegovih tadašnjih 'saveznika'! Srbija nije a vjerojatno i nikada neće isporučiti Ratka Mladića koji je bio tek stroj za ubijanje, puki egzekutor plana stvorenog u 'ludim glavama' drugih ideologa i uz blagoslov svjetskih (ne-)moćnika(?); Mladić bi ionako prije sam sebi presudio. Dakle, tko su bili i tko su i danas nevidljivi (i vidljivi) 'saveznici' tih notornih ratnih zločinaca, oni, koji su to mogli i morali spriječiti a nisu?

Pukovnik nizozemske vojske Tom Karremans:

Uzmimo samo predsjednika Sudskog vijeća Tribunala, Alphonsa Orie-a, Nizozemca, koji dolazi iz iste zemlje čiji su kukavički vojnici UN-a, njih osam stotina pod zapovjedništvom pukovnika Toma Karremansa čuvali Srebrenicu kao strogo zaštićenu zonu od genocidnog pokolja koji se dogodio unatoč toj 'međunarodnoj zaštiti'. Upravo navedeni pukovnik je s Ratkom Mladićem u znak prijateljstva (i savezništva?)popio 'jednu ljutu' otvorivši mu vrata Srebrenice, prepustivši mu na milost i nemilost mnoštvo od desetak tisuća Muslimana, mahom nenaoružanih ljudi-muškaraca od 15 godina pa naviše; nije li to drugim riječima 'prešutno savezništvo u zločinu'? Nemoć Toma Karremansa upravo frapantno podsjeća na jednaku nemoć Cyrusa Vance u Vukovaru pred majorom JNA Šljivančaninom neposredno prije strijeljanja 200 ranjenika Vukovarske bolnice! Doduše, nizozemska Vlada je zbog toga pala, 2002.g., pukovnik Karremans nije proglašen krivim za pad Srebrenice ali ni ubijeni u Potočanima zbog te ostavke nisu ustali iz grobnih jama, njih više od osam tisuća!

Drugi 'saveznik':

Na sastanku vojnih atašea i predstavnika UNPROFOR-a u to krizno vrijeme-srpnja '95.g.-svi su došli do zaključka da se mora pokrenuti zračni napad na srpske snage generala Ratka Mladića. Premda su svi, upravo francuski vojni predstavnici, uzalud vapili: «Generale Bernard Janvier....moramo to uraditi», upravo je on bio taj koji je odlučio da se zaustavi polijetanje zrakoplova. Slijedećeg dana, kad je ionako bilo prekasno, on je ipak na to pristao. Doduše francuska Vlada zbog te sramote i (namjerne-)neučinkovitosti spomenutog generala nije ponudila svoju ostavku ali je francuski vojni ataše za zračne snage, svjestan odgovornosti svojih časnika, izvršio samoubojstvo. Nevidljivi 'saveznik' kojeg Karadžić spominje na suđenju:

Richard Holbrooke je još u srpnju 1996. priznao postojanje sporazuma sa Karadžićem. Iako danas tvrdi kako sporazum nije postojao, Richard Holbrooke je 22. srpnja 1996. godine, u razgovoru sa američkom novinarkom Charlayne Hunter-Gault(CNN/PBS!) priznao postojanje sporazuma i prilično detaljno opisivao kako je došlo do tog potpisivanja. Upravo u tom razgovoru Holbrooke spominje «gentleman agreement» s Radovanom Karadžićem o povlačenju sa svih dužnosti u Republici Srpskoj, u zamjenu za imunitet od kaznenog progona za ratne zločine pred Haaškim sudom!?

CharlayneHunter Gault:

Richard Holbrooke, hvala vam na gostovanju u našoj emisiji. U Beogradu ste rekli da ste uspješno napravili plan za uklanjanje Radovana Karadžića iz politike. Što ste točno time htjeli reći?

Richard Holbrooke:

«Prošlog tjedna uspjeli smo prisiliti Karadžića na potpisivanje papira kojim obećava da će napustiti politički život odmah i zauvijek(-biti nevidljiv!), i da će odustati od svoja dva posla: od pozicije predsjednika srpskog dijela Bosne i Hercegovine i od predsjednika SDS, koju je osnovao i koju je kontrolirao. Ako Karadžić ne ispuni svaki detalj ovog ugovora mi imamo pravo biti strožiji prema čitavom srpskom pokretu u BiH. Treba biti nevidljiv. Drago mi je da ste postavili to pitanje. Pravilan termin je nevidljiv….a Mladić je već nevidljiv!!!» Pored toga poznate su i činjenice o tajnim sastancima bivše glavne haaške tužiteljice Arbour i njezinog suradnika Paula Nella s tada već odbjeglim Radovanom Karadžićem 1998. godine Tko zna, možda 'ludi Radovan' postane već sutra ponovno nevidljiv, i to zauvijek, kako se to dogodilo Slobodanu Miloševiću i Milanu Babiću; Srbija će i opet biti amnestirana genocida a Richardu Holbrooku ostat će ako ništa drugo onda barem….čist obraz!? Pa, ne kažu uzalud da je politika kurva….

kamićak
Hrvati AMAC

Ps.: Intervju Richarda Holbrookea za američki PBS, u kojem priznaje postojanje sporazuma sa Karadžićem, možete pročitati izvorno na: http://www.pbs.org/newshour/bb/bosnia/july96/holbrooke_7-22.html 

{mxc}

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.