Ako Hrvatska TV iznosi hrvatsko mišljenje onda nije JAVNA već REŽIMSKA! Kada je srušen "režim" u slovačkoj, milijarder Soros se raduje i kaže da treba srušiti i Tuđmana (nisam HDZ-ovac). Vesna Škare-Ožbolt prosvjeduje, ali američko Veleposlanstvo izjavljuje: "Iza Sorosa (nevladina organizacija?) stoji State Departement (američka vlada) - i tišina!"
 
Ali vratimo se HTV-u. Gospodo vaši novinari već godinama (hvale se trajanjem svojih emisija) pljuju po svemu što je hrvatsko (doduše - sada već puno opreznije). Nisu pošteđeni niti suci (nezavisno sudstvo), niti akademici, kolika im je plaća? A novinarske plaće su poslovna tajna!
 
Idemo na primjere.
 
Latinica
"ĆIRILICA" (sam ju tako zovem, ali vidim - i drugi). Latin u svojim emisijama otvoreno pokazuje i širi mržnju. On naročito mrzi Tuđmana i Šuška. Njegove manipulacije s nama TV-pretplatnicima dostojne su Goebelsa! Filmski prilozi "njegovih" suradnika, te "referendumska" pitanja tako su sročeni, da mu pomažu u njegovim manipulacijama.
 
7. 1. 2005. (Ne)kompetentnost
 
Psihologinja prof. M. Krizmanić (česti gost Latinov!) i jedan prof. filozofije na privatnoj školi navode da su hrvatski političari nekompetentni za pitanja koja rješavaju, ali odmah, u istoj emisiji "komeptentno" raspravljaju o lopovluku nekog upravitelja stambene zgrade u Rijeci. U žustrini rasprave samo što nisu rekli da je Tuđman osobno kriv za to, ali ih je - srećom, ravnatelj neke škole (sudionik iste emisije) utišao rekavši da je i on predstavnik suvlasnika zgrade (ne te, naravno) i pojasnio te odnose ( i sam sam bio na takvoj funkciji), pa su prestali pričati o toj temi.
 
Kompetentni Latin u Latinici "Je li se vukovar mogao obraniti?" postavlja referendumsko pitanje pod istim naslovom, te "proglašava široku javnost kompetentnom za pitanja obrane!" Čak je i Jastreb nasjeo na to! Siniša Glavašević govori iz Vukovara (čak se i s mrtvim novinarom manipulira - krajnje neukusno) da se njegova izvješća cenzuriraju, npr. da nemaju municije, da su cijevi oružja pregrijane (te tako neupotrebljive). Bravo! Treba javiti neprijatelju u kakvom je stanju obrana Vukovara! Zaboga, pa JNA je očekivala da se naše snage okupe oko Vukovara, kako bi uzduž BiH granice izvršili bezbroj prodora u našu obranu. Sve ljepše od ljepšega.
 
2. 3. 2001.
 
Borka Pavičević (iz neke srpske udruge) kaže: "Svako svoje ekstremiste neka sudi." Pa, "Svaka sredina unutar sebe neka ispita sopstvenu odgovornost.". Bravo! - svi smo isti, ali "braćo Srbi" - vi ste nas napali. Iako u Srbiji ima još posmrtnih ostataka Hrvata, ti Hrvati nisu tamo došli svojevoljno - vi ste ih doveli. U Hrvatsku vas nismo zvali - došli ste u ratnom pohodu.
 
1. 12. 2003.
 
TV- referendum - Vaš životni standard:
bolji prije 1990. (u vrijeme Latina) - 92 %
bolji poslije 1990. (u vrijeme Tuđmana) - 8 %
 
Zaposlenje sigurno, radnik bio zaštićen (nije bilo niti štrajkova - zar ne?), ali zaštićen je bio i neradnik!
 
Godine 1945. sve je zaplijenjeno, nacionalizirano, i konfiscirano (tvornice, kuće, stanovi, posjedi itd.). 1951.g. kupio sam keficu za brijanje. Platio sam oko 20 dinara, ali isto toliko "industrijskih bonova", bili su i bonovi za kruh, šećer, mast (G-1, G-2, R-1, R-2 itd), "točkice za tekstil i cipele", bili su UNRA-ini paketi ( besplatni, koje smo plaćali!) Čak i 1983. imali smo bonove za benzin, par-nepar za vožnju autom, plaćali smo "depozit za prijelaz granice" (putovanja u inozemstvo!), nije bilo deterdženata, kave, higijenskih uložaka i dr., a čitav Domovinski rat - bez bonova.
 
Latinica "Falsifikati"
 
Latin sa zadovoljstvom priča da je Tuđman nosio košulju ( La Coste?) - falsifikat, a Šušak imao zbirku slika "bez vrijednosti". I ponovno, u zaključku emisije Latin ironično komentira: "Tuđman nije snob", i "Šušak se ne razumije u umjetnost". Ovako silno mrziti može samo onaj koji je manje vrijedan od "predmeta mržnje". 
23. 1. 2006. - o antifašizmu, tj. NOB-u 
Latin: "…od Tuđmana stalno se laže o vama!" Ja tvrdim: "Laže se od Tita!". Mesić (u povodu 60 godina pobjede nad fašizmom): "Sramotno je nazivati Tita zločincem!". Ali gospodine, on jest zločinac! TV-referendum - "Želite li gledati partizanske filmove? DA - 73 % NE - 27 % 3. Gospodo "Kozara" je umjetničko djelo i treba je vidjeti (ne znam doduše pravu istinu o tome), ali većina drugih filmova slavopjevi su Titu i njegovu geniju.
 
12. 12. 2005. Latinica "jeli Tuđman bio otac Domovine?" Nenad Ivanković opravdano tvrdi: "Svi vaši prilozi kao da su rađeni u Beogradu!" Milan Kangrga tvrdi da je Tuđman u knjizi "Bespuća…" (imam tu knjigu - izdanje 1989.) "pozitivno govorio o genocidu" (!?). Inače slavni akademik (ne sjećam se da li baš u toj Latinici) dokazuje da "Tuđman nije vjerodostojan", jer je rekao da Hrvatska izgleda kao perec, a nije nego KIFLA! Zaboga, smije li se čovjek zabuniti pa reći krivo pecivo! Uostalom Hrvatska nije ni perec ni kifla već - JADAC! Svi su od nje grickali, a i Tito je zaslužan za to. Svima je od Hrvatske poklanjao: Srbima Srijem i Zemun, Crnogorcima Boku, Muslimanima Neum i Bihać, a Slovencima dijelove Međimurja, Gorskog Kotara i Istre. "Piranski zaljev" - čeka.
 
27. 2. 2006.
 
Latinica, film o invalidnoj djeci, na zidu križ i krunica u krupnom planu. Znamo da je Latin jako pobožan, zar ne? Zanimljivo da su neki novinari žalili Latina kao žrtvu i zabrinuto pitali da li mu se pogoršalo zdravlje nakon "napada" na njega, no nitko ne pita za Latinove žrtve i njihovo zdravlje!
 
 
Kontraplan
 30. 12. 2005.
 
Vesna Pusić tvrdi da je "najnegativniji pritisak na Latina i HTV", pa kaže: "ako mi se ne sviđa Latinova emisija - kazna porez (PDV!)", pa dodaje: "presude (sudaca) moramo i smijemo komentirati" (ali emisije ne - novinari su iznad sudaca?). "Andrija Hebrang je najnegativnija osoba" (usudio se napasti Latina), ali ta ista gđa. Pusić (Nedjeljom u 2) ne dopušta Hrvatima iz BiH glasovanje u Hrvatskoj. Stanković spominje da su se oni borili u Hrvatskoj, pa dobiva odgovor: "Ako su se borili - hvala im", ali ako žele glasovati - "neka se presele u Hrvatsku!". Bravo, iseljavanje Hrvata iz BiH planiraju i mnogi drugi (etničko čišćenje?). Čiju to politiku zastupa predsjednica jedne hrvatske (?!) stranke? A tko će popuniti taj "hrvatskoprazni prostor"?  
 
  26. 5. 2006.
 
Dakle, ne samo o sucima, novinar može i o akademicima! "Zašto nisu izabrani ti i ti za akademike?" (kako se samo usuđujete!). Akademik Paar odgovara Merlić ga prekida: "ja sam urednik, pa ću određivati tempo (ili što ćete reći?), "nisam Vas to pitao", "stalno se držite pravila - k'o pijan plota" (i Tito je govorio: "Sudac se ne smije držati zakona - k'o pijan plota!"), "hrvatska javnost želi znati" (samo ono što Merlić želi?). Ali, Merlić ne prekida Đikića, te se zlurado smješka! Pa onda, iako akademik Stjepan Babić nije nazočan, spominje njegov zahtjev da "Ježeva kućica" ne bude lektira za male učenike. Zanimljivo da je "Ježevu kućicu" opširno obradila gđa. Merlić - pardon - Ogresta (u Piramidi), pa se intelektualno iskazala i Silvija Luks vrišteći: "Zabranimo i Andersena!", "Od zabrane knjiga do paljenja nije daleko!". A lijepo su ostali sudionici Piramide rekli da je u pitanju srpski jezik, pa nije u redu da se mali prvašići zbunjuju srpskim i hrvatskim jezikom, ali "zapjenjena" Silvija Luks to ne razumije. Andersen se sa stranog jezika prevodi na hrvatski, ali Ćopić sa srpskoga - ne! (isti jezik). Do sada smo učili srpsko-hrvatski (i mnogi hrvatski jezikoslovci, koji sada šute!), a ne hrvatski, pa nije čudo što ga ne znamo!
 
Zanimljivo 26. 02. 2006. objavljeno je da su Francuzi zabrinuti za svoj jezik u EU - pretekao ih njemački (engleski prvi) - mi se ne brinemo o svome jeziku ni petnaest godina od raskida sa srpskim, pa se obilato koristimo srpskim zbog neprilagođenih starih zakona, te nam policija i dalje izdaje uvjerenja!
 
Doduše, Služba za jezik HRT se trudi, ali novinari "ne haju".
 
 
Ostale emisije
 
22. 02. 2006. - Piramida
 
Kada Kovačević (HSP) govori, onda Zvonko Mršić (SDP - gradonačelnik Koprivnice) urliče: "Ua-a!" i rukama podstiče svoje navijače da se deru. Ogresta ne reagira, kroz cijelu emisiju. Pri kraju emisije Lupino glasno razgovara sa svojim navijačima, a Ogresta ga utišava, jer ometa - Mršića!
 
19. 06. 2001. - Udar na sjećanje
 
Govori se o rušenju partizanskih spomenika, što dakako nije u redu. Između ostalog priča se o Vojinu Bakiću (rođen u Bjelovaru) i spomenicima koje je izradio. Prikazana je slika glazbenog paviljona u Bjelovaru (u parku). Oko njega bila su četiri kamena pila - stupa s kipovima anđela ili svetaca. Mi, omladinci iz gimnazije smo to rušili (1949.?).
 
Kaže se da je iza 1945. srušeno "samo nekoliko spomenika". Evo samo dva primjera. Godine1943. (?) partizani su zauzeli izvore nafte na Gojlu kod Kutine. Zapalili su ih, a Čerkeze, koji su subranili izvore - poubijali. Gledao sam (kao desetogodišnjak) kako su nagorena mrtva tjelesa nabacana kao cjepanice zaprežnim kolima dovežena u Kutinu. Pokopani su u gaju divljega kestena kraj kutinske crkve. Na humke su postavljeni drveni križevi. Godine 1945. križevi su počupani, a humke sravnjene sa tlom.
 
Jesu li ti posmrtni ostaci još tamo? Sada je u Macelju kosturnica sa 1163 kostura, a još 130 grobova nije otvoreno.
 
19. 6. 2001. - Forum
 
Raspravlja se o "funkcioniranju pravne države u Hrvatskoj". Između ostaloga A. Klarić navodi da će "smanjenjem plaće sudaca biti još teže stanje u sudstvu". Vesna Pusić je vrisnula: "Nemojte sada o plaći!" Klarić upada: "i to je važno!", ali Pusićka priča svoje. Što mislite o tome gospođo Pusić nakon pet godina?
 
 ***
 
Navode u ovom mom tekstu mogu se provjeriti pregledom cijelih emisija (ne u izvacima). Nadam se da su sačuvane. Još jedna opaska. Neki se događaji ne prikazuju u hrvatskim medijima, npr. osnivanje Hrvatskog kulturnog vijeća, pa i veliki broj dosad održanih tribina.
 
Neki sadisti uporno pokušavaju od nas Hrvata stvoriti političke mazohiste!
 
Dipl. ing. Krešimir Marić
 
{mxc}
Ned, 27-09-2020, 16:04:51

Najave

Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Komentirajte

Zadnji komentari

Kolumne

Telefon

Radi dogovora o prilozima, Portal je moguće kontaktirati putem Davora Dijanovića, radnim danom od 17 do 19 sati na broj +385-95-909-7746.

Poveznice

Snalaženje

Kako se snaći?Svi članci na Portalu su smješteni ovisno o sadržaju po rubrikama. Njima se pristupa preko glavnoga izbornika na vrhu stranice. Ako se članci ne mogu tako naći, i tekst i slike na Portalu mogu se pretraživati i preko Googlea uz upit (upit treba upisati bez navodnika): „traženi_pojam site:hkv.hr".

Administriranje

1 klik na Facebooku za hkv.hr

Pretraži hkv.hr

Kontakti

KONTAKTI

Telefon

Telefon Tajništva
+385 (0)91/728-7044

Elektronička pošta Tajništva
Elektronička pošta Tajništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

Elektronička pošta UredništvaElektronička pošta Uredništva
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Copyright © 2020 Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća. Svi sadržaji na ovom Portalu mogu se slobodno preuzeti uz navođenje autora i izvora,
gdje je izvor ujedno formatiran i kao poveznica na izvorni članak na www.hkv.hr.
Joomla! je slobodan softver objavljen pod GNU Općom javnom licencom.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.