Hrvatsko kulturno vijeće i Ivo Dužević organizirali su u Makarskoj 25. siječnja 2010. govornicu na temu trenutnog kolonijalnog statusa Republike Hrvatske. Uvodničar je bio poznati novinar i publicist Joško Čelan, kojeg se mnogi zasigurno sjećaju iz vremena prije smjena 2001., kada je Slobodna Dalmacija bilježila svoje zlatne trenutke i obarala rekorde u prodanim primjercima. Ovom prilikom, uz nekoliko slika s tribine u Makarskoj, objavljujemo zvučni zapis cijele tribine.(mm)

Tribina u MakarskojTribina HKV-a u Makarskoj

Iz najave

Hrvatska sustavno ostaje bez svojih bogatstava. Oteli su nam banke, najprofitabilnija poduzeća, energetiku, dijelove ozemlja a slijedi i poljoprivredno zemljište, čak i voda. Sve to ne bi bilo moguće da nam prvo nisu oteli priopćavala. Upravo putom medija mi doživljavamo našu stvarnost. Ona nam može biti prenošena vjerno ali i, kao kod zakrivljenih zrcala, može nam tu istu stvarnost izobličiti do neprepoznatljivosti. Tako za nas stvarnost postaje, ne onakva kakva ona stvarno jest, nego onakva kakvu nam je prenesu. A takva stvarnost i "stvarnost" onda itekako utječe na to kako ćemo doživljavati, procjenjivati, osjećati se, između ostalog i to kako ćemo glasovati na izborima.

Joško Čelan

Tribina u Makarskoj

 

 

{play}images/stories/Documents/1001_TribinaMakarska.mp3|#FFFFFF[BGCOLOR]{/play}

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.