Uvodni govor predsjednika HKV-a na 5. stručno-znanstvenom skupu o Haagu

 

Gospode i gospodo,

Pozdravljam vas u ime Hrvatskoga kulturnog vijeća, koje je organizator ovoga petoga po redu stručno-znanstvenog skupa pod već čuvenim naslovom "Haaški sud - Zajednički zločinački pothvat - Što je to?". Ne želeći oduzimati vrijeme našim uglednim predavačima, htio bih reći još jednom zašto mi tako stalno i uporno inzistiramo na ovoj temi: zato što nitko drugi u Hrvatskoj to ne radi, zato što se hrvatska službena politika ponaša smušeno i beskarakterno i zato što je dužnost hrvatskoga intelektualca da se zalaže za univerzalne vrijednosti koje Međunarodni sud u Haagu ignorira i usput promovira novu, globalističku pravdu, zasnovanu isključivo na interesima moćnih zemalja.

I još zbog nečega: naime, hrvatsko pravosuđe po političkom nalogu presađuje metode Haaškoga suda u Hrvatsku, a rezultat je, primjerice, nedavna presuda hrvatskom generalu Mirku Norcu za sudjelovanje u akciji koja je spasila od daljnjega razaranja hrvatski grad Gospić. U isto vrijeme, hrvatsko pravosuđe oslobađa zapovjednika zloglasne srpske postrojbe i podvodi njegov slučaj pod opću amnestiju. Tako se, dakle, nadopunjavaju Međunarodni kazneni sud u Haagu, hrvatski sudovi, ali i Međunarodni sud pravde, također smješten u Haagu, koji Srbiju nije osudio za zločin genocida u Bosni i Hercegovini, a slično će proći tužba Hrvatske protiv Srbije. Takve presude međunarodnih i hrvatskih sudova postaju zatim podlogom za pisanje povijesti, te povijesnih udžbenika za škole, u kojima još samo nedostaju autori poput Vuka Jeremića i Milorada Dodiga.

Sva nastojanja Hrvatskoga kulturnog vijeća i voditelja ovih haaških skupova, dr. Milana Vukovića,usmjerena su pak prema povijesnoj istini, koja će na kraju, naravno, pobijediti, pa će ovih 800 stranica tiskanih u našim zbornicima postati pravim i poštenim izvorom za tumačenje događaja devedesetih godina, a svi ostali krivotvoritelji, lažovi i nitkovi završit će na smetlištu povijesti, gdje i spadaju. Uostalom, početak suđenja generalu Gotovini, Markaču i Čermaku daje nadu da će se ova sramota suvremene civilizacije pretvoriti u razornu farsu kojom će završiti petnaest godina duga povijest Suda koji je nanio nesagledivu štetu međunarodnom kaznenom pravosuđu.

Hrvoje Hitrec

{mxc}


Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.