Teški napad na slobodu medija

Noćas je u kasnim satima u prostorijama Hrvatskog tjednika napadnut grafički urednik Antonio Mlikota. Kako nam je potvrdio glavni urednik ovog tjednika s kojim imamo dugogodišnju suradnju, Ivica Marijačić, rHrvatski tjednikadilo se u upadu nepoznatih i maskiranih napadača u redakciju, pri čemu je gospodin Antonio Mlikota bio znalački svladan.

Napadači su gospodina Antonija Mlikotu srušili na pod, vezali ruke i noge, te gušili žicom i izlagali prijetnjama pištoljem prislonjenim na glavu. On se trenutno nalazi u zadarskoj bolnici. Napadači su redakciju potpuno ispreturali, a policija je uviđaj počela još u noćnim satima, nakon što je gospodin Antonio Mlikota odvezen hitnom pomoću.

Iako je prerano govoriti o točnim motivima ovoga napada na Hrvatski tjednik, činjenica je da se radi o napadu na jedan od rijetkih preostalih neovisnih medija u Republici Hrvatskoj, sa svim obilježjima teškoga krivičnog djela. Za mogućnost da više uopće govorimo o slobodi medija u Republici Hrvatskoj zato je ključno hoće li napadači i pravi motivi napada biti pod hitno utvrđeni.

(mm)

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.