Sad su i djeca na udaru: Za perverzne projekte Ministarstvo kulture ima novac

Jeste li znali što je pačvork obitelj? Niste? Dobro. Do pred neki dan nismo znali ni mi, dok nam nije skrenuta pažnja na slikovnicu koja je nedavno pristigla u knjižnice diljem Hrvatske, a namijenjena je najmlađima. Radi se o slikovnici čiji jeministrica kultureotkup i distribuciju na nacionalnoj razini u javne knjižnice organiziralo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, i time prešlo još jednu granicu besprizornog bezobrazluka i perverzije.

Jer, treba biti posebno bezobrazan i perverzan te djeci u ranom školskom uzrastu servirati slikovnice u kojima se objašnjava da obitelj mogu činiti dva homoseksualna para, jedan muški i jedan ženski, koji u dogovoru imaju po dvoje djece tako da jedan muški član muškog homoseksualnog para ima prvo dijete s jednim ženskim članom ženskog homoseksualnog para, pa onda drugi muški član muškog homoseksualnog para ima drugo dijete s drugim ženskim članom ženskog homoseksualnog para, pa onda ženski homoseksualni par čuva to dvoje djece prvih tjedan dana da bi drugi tjedan to dvoje djece čuvao muški homoseksualni par,zlatar milanovic1pa onda djecu opet čuva ženski homoseksualni par, itd.

Dodatno bezobrazan treba biti kad se ovakve slikovnice kupuju i šire na račun poreznih obveznika, a upravo to učinilo je Ministarstvo kulture, iskoristivši situaciju da zbog neimaštine većina javnih knjižnica jedine nove naslove mogu dobivati u otkupu Ministarstva.

No, osvrnimo se malo i na pravnu regulativu. Možda Ministarstvo kulture može u velikoj mjeri zloupotrebljavati nedorečenosti  zakonske regulative pri otkupu kojekakvih naslova, zanemarujući vrijednosne i umjetničke kriterije, ali to Ministarko kulture bi ipak trebalo znati da hrvatski zakoni ne poznaju nikakvu, a pogotovo ne obiteljsku zajednicu u kojima dvoje djece tjedan dana naizmjenično čuvaju po četiri ravnopravne odrasle osobe, što nitko dobronamjeran ne bi radio ni kućnim ljubimcima iz životinjskog svijeta. Radi se, dakle, o konstrukcijama koje su protivno hrvatskim zakonima i takve konstrukcije, ovdje konkretno, serviraju se djeci na vrlo perfidan i u suštini, pedofilski način, jer se zlorabi urođeno dječje povjerenje prema odraslima. Nije li vrijeme da netko i kazneno odgovara za ovakvo psihološko nasilje nad malom djecom?

Slikovnica Sve je to obitelj

Slikovnica Sve je to obitelj

Slikovnica Sve je to obitelj

M. M.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.