Thompson ponovo demantirao bilo kakve veze s Mladenom Barišićem

Već nekoliko dana u pojedinim hrvatskim medijima udarna mjesta dobiva tvrdnja Mladena Barišića da je Marku Perkoviću Thompsonu osobno isplatio pola milijuna eura kako ne bi pjevao u predizbornoj kampanji 2007. godine. Jedan dnevni list objavio je slavodobitno čak članak pod naslovom „Srušen mit o Thompsonu: Od Čavoglava do USKOK-a" i pored toga što je iznimno popularni hrvatski pjevač odlučno i vrlo jasno zanijekao bilo kakvu vezu s Mladenom Barišićem.

Mladen BajićU pomanjkanju drugih dokaza u ovom trenutku nije jasno zašto bi se više vjerovalo osobi kojoj prijeti visoka zatvorska kazna zbog afera u kojima su izuzetno visoki politički ulozi na stolu, a zato i zakulisni interesi, nego riječima Marka Perkovića Thompsona. Pogotovo što je Perković već dugo na meti moćnih protuhrvatskih krugova, kojima su podmetanja i krivotvorine uobičajena praksa. Isto tako nije jasno zašto tvrdnje zatvorenoga Mladena Barišića dobivaju višestruko više medijskoga prostora od onoga što tvrdi sam Perković, ako u pozadini nisu politički motivi.

Što je USKOK?

Ono što posebno bode u oči je kako to da iz USKOK-a opet „cure" informacije iz iskaza koji bi navodno trebali biti tajni. U svezi problema s curenjem informacija trebali bi se odgovorni napokon odlučiti je li USKOK tržnica na kojoj se trguje ili se radi o Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta. Ova primjedba nipošto se ne tiče samo zadnjega slučaja, već je puno općenitija i tiče se brojnih „tajnih" informacija koje su već „procurile" u medije, a o čijoj istinitosti javnost obično nema zapravo načina suditi i zbog čega su idealne za manipulacije.

USKOK financiraju hrvatski porezni obveznici sigurno ne s idejom da služi za namještanje jednima po narudžbi drugih. Jer tada to ne bi bio ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, već upravo obrnuto. Radilo bi se o političkoj i medijskoj korupciji par excellence čije posljedice izravno ugrožavaju budućnost onih koji to sve svojim novcem plaćaju i hrane.

M. M.

 

 

PRILOG

Priopćenje za javnost Marka Perkovića - Thompsona povodom navodnih izjava gospodina Mladena Barišića

Poštovani,

Dana 19., 20. i 21. siječnja 2011. u većem broju medija objavljeni su i preneseni navodi kojima se gospodina Marka Perkovića Thompsona dovodi u vezu s gospodinom Mladenom Barišićem, pri čemu je objavljeno da je gospodin Perković primio znatan novčani iznos kako u predizbornoj kampanji 2007. godine ne bi pjevao na koncertima političkih stranaka odnosno, ne bi sudjelovao u predizbornoj kampanji.

Marko Perković ThompsonDio medija istodobno je objavio i izjavu gospodina Perkovića u kojoj je on izričito otklonio bilo kakvu vezu s gospodinom Mladenom Barišićem, a napose navode o primitku navedenih novčanih iznosa.

S obzirom na veliko zanimanje medija za ovaj slučaj, gospodin Perković još jednom potvrđuje da se u svojstvu svjedoka odazvao na poziv USKOKA, te time ispunio svoju građansku i zakonsku obvezu. S obzirom na tajnost istrage, gospodinu Perkoviću nije dopušteno govoriti o predmetu svjedočenja, niti o sadržaju njegova iskaza.

Što se tiče samih medijskih članaka u kojima se navodi da je gospodinu Perkoviću isplaćivan novac za nepjevanje, odnosno nesudjelovanje u predizbornoj kampanji 2007., navodimo kako je riječ o tvrdnjama koje nemaju nikakve veze sa stvarnošću.

Svakome bi trebalo biti jasno da je riječ o potpunoj i proizvoljnoj izmišljotini.

Platiti 2007. godine pola milijuna eura za nepjevanje pjevaču apsurdno je i smiješno!

Iako je i prije u javnosti bio izložen raznim napadajima, gotovo redovito sa svrhom tuđih političkih razračunavanja, ovaj slučaj je specifičan i po tome što sam način obračuna s gospodinom Perkovićem predstavlja bezobzirno kršenje zakonskih odredbi.

Jer, ako je istina da su mediji došli u posjed i prenijeli autentičan iskaz gospodina Mladena Barišića, koji je iznesen pred tijelima progona u fazi postupka koji je tajan, onda je jasno da je došlo do teške zlouporabe položaja izvora bliskih istrazi. U tom slučaju, ukoliko reakcija tijela progona izostane u odnosu na one koji očito smatraju da za njih zakon ne vrijedi, jasno je da smo svjedoci selektivne primjene zakonskih odredaba za dnevnopolitičke svrhe.

Tendencioznim pisanjem i načinom objave nečega što predstavlja navodnu izjavu okrivljenika protiv kojega se vodi kazneni postupak, inzistira se na krivotvorenju činjenica i rušenju ugleda gospodina Perkovića. Jer, ne treba smetnuti s uma, da se okrivljenik Mladen Barišić u kaznenom postupku ima pravo braniti na način za koji smatra da je za njega najpogodniji pa mu je, tako, dopušteno i lagati.

I na kraju, Marko Perković Thompson poziva i moli sve medije da se uzdrže od senzacionalističkih napisa, koji očito nemaju podlogu u stvarnim događajima, te ne doprinose ničemu dobrome.

S poštovanjem,

U ime tima Marka Perkovića Thompsona
Zdravko Barišić, menadžer
braniteljski-portal.hr

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.