Institucije sustava nisu u stanju garantirati sigurnost ni obitelji Ivana Rakitića usred hrvatskog Jadrana

Jučerašnji incident u kojem je kamenom razbijen prozor na kući u kojoj se odmarao hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić s obiteljiRakitić zajedno sa ženom i dvoje male djece još je jedna kockica u mozaiku „revolucionarnih“ metoda s kojima se sve otvorenije nastupa u Hrvatskoj. Iako je istina rano za znati je li razbijeni prozor djelo zaluđenog korisnog pojedinca ili organizirane skupine, cilj je u svakom slučaju postignut.

Ivan Rakitić bio je prisiljen napustiti otok Ugljan usred hrvatskog Jadrana i potražiti neko drugo mjesto za obiteljski odmor, jer je u ovoj moralnoj pustoši svojim radom i uspjehom u najpopularnijem sportu na svijetu bio uzor kako se brane boje naše Hrvatske. To je ključna činjenica. To je ključna poruka. Neka se odmara negdje drugdje ili neka ne igra za Hrvatsku.

Diverzija u Francuskoj

I dok su počinitelj(i) jučerašnjega kukavičkog napada nepoznati, oko organiziranosti događanja u Saint-Etienneu prije dva tjedna nema od početka nikakvih dvojbi. U medijima ovih dana tako, istina vrlo stidljivo, isplivavaju pojedinosti o skupini koja je došla s namjerom prekidanja utakmice Hrvatska-Češka na europskom prvenstvu u Francuskoj. Ne radi se tu o nikakvim pojedincima s društvenog ruba, već o mladim muškim osobama u punoj snazi i treningu čemu svjedoči i podatak da su čak trojica od njih profesionalni sportaši. Dakle, radi se o sastavu „skupine huligana“ dostojnom sastavu specijalne postrojbe neke vojske.

Diverzija na Europskom prvenstvu u Francuskoj

Zato se ovo što se u Hrvatskoj događa treba sagledati i iz perspektive mogućeg vrlo opasnog razvoja događaja, gdje pojedini ideološki centri moći svjesno po matricama iz „antifašističkih“ vremena koriste kaotičnu situaciju i organizirajuObećanjeVrijedi se ovom prilikom sjetiti obećanja predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović od pred dva tjedna da će mrzitelji reprezentacije i države platiti za napad u Francuskoj i za kukasti križ na Poljudu. No, koliko mi vidimo, jedini tko je nešto platio do sada je Ivan Rakitić i njegova obitelj svoje „revolucionarno“ krilo. Ovakvo organiziranje je danas usmjereno na Hrvatsku nogometnu reprezentaciju pod krinkom nezadovoljstva stanjem u vrhu Hrvatskog nogometnog saveza. No, sutra će revolucionarne metode i napade na nezaštićene mete biti lako okrenuti prema nekom novom cilju, ovisno kako „revolucionarna borba“ bude nalagala. „Mi ili oni“, dalekosežna je poruka koju je svojedobno odaslao ANTIFAZoran Milanović i danas svjedočimo njenim izravnim posljedicama. U obračunu „mi ili oni“, sve je dozvoljeno, a „fašističkog“ protivnika treba uništiti jednom za svagda.

Predsjednica

Vrijedi se ovom prilikom sjetiti obećanja predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović od pred dva tjedna da će mrzitelji reprezentacije i države platiti za napad u Francuskoj i za kukasti križ na Poljudu. No, koliko mi vidimo, jedini tko je nešto platio do sada je Ivan Rakitić i njegova obitelj, zato što je igrao za reprezentaciju Hrvatske.

Na alter ega Ranka Ostojića, Vlahu Orepića i nečinjenju Ministarstva unutarnjih poslova tek ne ćemo trošiti riječi...

O. Barišić

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.