Lijepa bez duše

Još uvijek lijepa si al' noćas odlazim.
Zadrži suze sve, ništa mi ne znače.
Sasvim svejedno, ti nećeš shvatiti.

Živjeti sa tobom bilo je uzalud.
Nikada dovoljno, da ljubav vrati dug.
Vrijeme bez radosti, za mrvu mladosti.

Za tvoje oči, nekad bi život dao.
Slava mrtvima, al' ja još nisam pao.
Još uvijek vjerujem da ljubav postoji.

I neću žaliti kada te vidim s njim.
Neće me boljeti, jer znat ću tko si ti.
Kako znaš glumiti kada si sigurna.

Uvijek sam gubio kada sam ljubio.
I ti si dio tog božanskog grijeha.
Uvijek ćeš ostati bez duše lijepa.

A sada skini se, i zavedi me.
Još jednom usnama, svojim pobijedi me.
Do kraja slomi me, bez duše lijepa.

Glazba: Riccardo Ciocciante
Riječi: Alka Vuica

 

 

Muška klapa Kastav na međunarodnom zborskom festivalu „The american international choral festival – St. Louis" osvojila zlato

Muška klapa Kastav vratila se ovjenčana zlatom s međunarodnog zborskog festivala i natjecanja "The American International Choral Festival – St. Louis" koji je, od 13. do 22. studenog, održan u gradu St. Louisu u Sjedinjenim Američkim Državama. Klapa je u natjecateljskom dijelu programa u kategoriji Folklor nastupila pred peteročlanim međunarodnim žirijem te s programom, temeljenom na hrvatskoj narodnoj baštini, osvojila zlatnu diplomu. Klapa Kastav na natjecanju je izvela repertoar s albuma 'Vo je naša zemja, koji je prije nepuna tri mjeseca objavljen u izdanju Aquarius Recordsa.

Klapa Kastav

Klapa je imala i nekoliko značajnih nastupa u revijalnom dijelu Festivala. Tako je klapi Kastav ukazana čast da nastupi na koncertu svečanog otvaranja Festivala u Ferrara Theatre u St. Louisu, dok je 18. studenog održala polusatni koncertni program u okviru koncerta "The World sings in St. Louis". Ovom koncertu nazočila je i Kolinda Grabar Kitarović, veleposlanica Republike Hrvatske u SAD-u. Klapa je također sudjelovala na završnom Grand Prix koncertu Festivala, a kao jedini predstavnik, od ukupno 17 zborova, koliko ih je učestvovalo na ovom festivalu, nastupila je i uživo u programu ugledne američke televizijske kuće FOX 2 u emisiji Morning Show.

Pored klape Kastav, kao jedine predstavnice iz Hrvatske, na ovom su Festivalu nastupili i zborovi iz Brazila, Kanade, Kolumbije, Kine, SAD-a, i Ukrajine. Ovo gostovanje klape Kastav realizirano je uz veliku financijsku potporu Grada Kastva, Primorsko-goranske županije i Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Naš portal rabi kolačiće radi funkcionalnosti i integracije s vanjskim sadržajima. Nastavljajući samo pristajete na tehnologiju kolačića, ali ne i na razmjenu osobnih podataka.